Na regen komt zonneschijn bij de kaagrace

Op zaterdag 15 juni hebben 2 sloepen van Gia deelgenomen aan de 13e editie van de Kaagrace over de Kagerplassen bij Warmond. Deze wedstrijd heeft een afstand van 15 km en werd georganiseerd door Koninklijke Watersportvereniging De Kaag.  Op de heenreis viel de regen met bakken uit de hemel, maar bij de start aan het einde van de morgen werd het droog en kwamen er goede omstandigheden om te roeien. Niet te warm omdat het bewolkt was en een lekker windje. De damesstart was om 11.00 uur en er werd met 10 sloepen tegelijk gestart. Dit jaar was de route aangepast, er werden diverse eilandjes gerond en de stuurmannen moesten enkele boeien aan de juiste zijde passeren. Stuurman Steven hield met Gia Light het tempo er goed in door zijn aanmoediging en uitstekende stuurmanskunsten.

De start van de mannen vond plaats om 14.00 uur en toen was intussen de zon doorgebroken en de wind gaan liggen. Hierdoor werd het toch wel warmer dan tijdens de wedstrijd van de dames in de ochtend.

Na afloop van de wedstrijd en na het kranen konden de teams genieten van een gezellige muziekband, heerlijk zonnetje en een welverdiend biertje, in afwachting van de prijsuitreiking.

Uiteindelijk bereikte Gia Light een mooie 5e plek in een tijd van 1.52,13. Bij de mannen werd de Razende Snol knap 9e in een tijd van 1.33,28.

De volgende wedstrijd zal zijn op 29 juni, de Kameleonrace in Terherne.