IFSK Lemmer

Zaterdag 18 mei vond het IFSK plaats in Lemmer. Beide damesteams en het herenteam van GIA Rutten verschenen aan de start van de 24ste editie. Het voelt voor onze roeivereniging als een thuiswedstrijd, het hele jaar door wordt er hard getraind op het IJsselmeer en de Brekken. We hebben ons dan ook goed kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Toch viel het ons zwaar! Het zonnige weer was voor de supporters langs de route zeer aangenaam, wat er voor zorgde dat we dit jaar flink werden aangemoedigd langs de route, maar voor de deelnemers was het erg warm. Af en toe een wolkje voor de zon en een klein briesje zijn tijdens de wedstrijden erg welkom en gelukkig kregen we die vlak voor de finish nog even cadeau, waardoor we de laatste 2 km nog even alles in de strijd konden gooien. Met een tijd van 2:52:22 kwam de Gia Light over de finish wat goed was voor een 8ste plaats in het klassement, het Zusje eindigde als 11de  in de hoofdklasse met een tijd van 3:03:55 De heren van de Razende snol werden ook 11de in hun klasse met een roeitijd van 2:26:58

De wedstrijd van Lemmer is, met een afstand van 22,8 km, een zeer goede voorbereiding op de Harlingen-Terschelling roeirace die op vrijdag 31 mei plaatsvind.

De overige Polderteams namen ook deel aan het IFSK. De Mare Australis uit Tollebeek roeide de wedstrijd in 2:59:58 en bereikte daarmee de 10de plaats in de hoofdklasse dames. De mannen van de Serdon uit de Noordoostpolder werden 12de   in de hoofdklasse van de heren. Hun tijd was 2:44:37.