verslagen

Alle GIA teams in top 10

Alle GIA teams in top 10

GIA Light wint Grachtenrace!

Gia Light is op zaterdag 12 oktober winnaar geworden van het algemeen klassement van de Grachtenrace Amsterdam. De wedstrijd had een lengte van ongeveer 23 kilometer en had maar liefst 130 deelnemende sloepen en is daarmee de wedstrijd met de meeste deelnemers. Het was voor de dames de laatste wedstrijd van het seizoen meetellend voor het NK. Om 11 uur startten de eerste sloepen in de IJhaven; de roeisters van Zusje mochten als eerste van start, gevolgd door de roeisters van GIA Light en tenslotte de roeiers van De Razende Snol. Er waren vele supporters uit Rutten meegekomen om hun roeiers en roeisters tijdens de wedstrijd te volgen en luidkeels aan te moedigen.

In het eerste deel van de wedstrijd door de IJhaven roeiden GIA Light en Mare Australis uit Tollebeek gelijk op. Vlak voor de eerste brug wist GIA Light de koppositie in te nemen en ondanks het feit dat een roeister van GIA Light al bij de eerste brug een riem op een meerpaal brak en beroep moest doen op de enige reserveriem aan boord bleek dit gelukkig geen gevolgen te hebben voor het uiteindelijke resultaat. Na een uur in betrekkelijk ruime watergangen te hebben gevaren ging de wedstrijd naar de veel krappere grachten in het centrum van Amsterdam. Vervolgens werd ca 5 kilometer op de Amstel geroeid, ten opzichte van het eerste stuk, waarin een groot beroep op de stuurmanskunsten wordt gedaan, was de Amstel het meest saai gedeelte van de wedstrijd. Daar wisten de roeisters van GIA Light wel hun zusjes in te halen en ook Mare Australis haalde Zusje op de Amstel in. In de eindstand bleek deze voorsprong onvoldoende, want Zusje bleef Mare Australis namelijk nog net voor in het eindklassement met een mooie vierde plek. De mannen van de Razende Snol finishten nog net in de top 10. Het Nederlands Kampioenschap voor de vrouwen zit erop: GIA Light kijkt terug op uitstekend seizoen en heeft met maar liefst zes gewonnen wedstrijden het kampioenschap ruim binnengehaald.

De heren hebben nog 1 wedstrijd voor het NK te gaan en dat is op zaterdag 2 november en dat is Muiden-Pampus-Muiden. 

Gepubliceerd op zondag 13 oktober 2013
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />