verslagen

GIA Light wint in Zwolle

GIA Light wint in Zwolle

Grachtenrace

Op zaterdag 22 juni hebben de roeisters van GIA Light uit Rutten de Zwolse Grachtenrace gewonnen. Dit was voor de tweede keer dat de Zwolse Grachtenrace meetelde voor het Nederlands Kampioenschap voor de dames en had een lengte van ruim 16 kilometer. De roeisters van GIA’s Zusje werden 10e.

 

In totaal bonden zo’n 60 sloepen de strijd aan op de Stadsgracht en het Zwarte Water in Zwolle.  Eerst moest de Stadsgracht anderhalf keer geroeid worden om vervolgens op het Zwarte Water de route voort te zetten. Na de Mastenbroekerbrug werd gekeerd en wederom werd de Stadsgracht weer anderhalf maal gerond. Om 11.31 uur klonk het startschot voor de beide GIA-teams, GIA Light en Zusje. Direct na de start had GIA Light tot twee maal toe een aanvaring met de Kaapse Pracht uit Zeeland die de snellere sloep uit Rutten niet voorbij wilde laten gaan. De tijd die daarmee verloren was gegaan bleek gelukkig beperkt, stuurman Bert Zee wist de roeisters in het verdere verloop van de wedstrijd zodanig goed te motiveren dat alsnog een hoog gemiddelde roeisnelheid behaald werd. Het was een hele mooie wedstrijd voor het publiek, omdat zij niet alleen de roeisters herhaaldelijk langs zagen komen maar ook omdat de vele bruggen en bochten spectaculaire inhaalmanouvres opleverden.

GIA Light roeide de wedstrijd in 1:56:30 uur en GIA’s Zusje in 2:03:59 uur. 

Gepubliceerd op zondag 30 juni 2013
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />