verslagen

Gia Light wint Zaanslag

Gia Light wint Zaanslag

16 kilometer roeien

Op zaterdag 20 april werd voor de tiende keer de Slag om de Zaan georganiseerd. De beste prestatie was een eerste prijs voor de roeisters uit Rutten in de GIA Light. Voor zowel de mannen als vrouwen telde deze wedstrijd mee voor het Nederlands Kampioenschap. Aan de Slag om de Zaan deden in totaal 54 heren- en 26 damessloepen mee. Van de Zuyderzeeroeiers uit Tollebeek deden alleen de dames in de Mare Australis mee, van GIA uit Rutten deden behalve GIA Light ook Zusje en de Razende Snol mee. De wedstrijd had een lengte van ruim 16 kilometer. Start en finish vonden plaats bij molen De Kat op de Zaanse Schans.

 

Eerst werd in noordelijke richting naar Wormerveer geroeid. Daar werd bij de Prins Clausbrug gekeerd, terug via de Zaanse Schans en vervolgens in zuidelijke richting naar het keerpunt van de Wilhelminasluis in Zaanstad. De weersomstandigheden tijdens de wedstrijd waren door de matige wind met een zonnetje uitstekend. De vrouwen startten in de ochtend gevolgd door de mannen in de middag. De wedstrijd verliep voor de roeisters uit Rutten zeer goed. Zij wisten het hoge roeitempo goed vast te houden waardoor behoorlijk wat concurrenten konden worden ingehaald. In een roeitijd van 2:04:12 haalden zij de finish, hetgeen een eerste prijs opleverde. Op korte afstand van de dames uit Rutten eindigden op de tweede plaats De Mac en op de derde plaats de Mare Australis uit Tollebeek met een roeitijd van 2:08:57. GIA’s Zusje had roeitijd van 2:11:53 en moest genoegen nemen met een zeventiende plaats.

 

De mannen van Gia uit Rutten roeiden in De Razende Snol met een roeitijd van 1:43:28 naar een achtste plek.

 

De eerstvolgende wedstrijd op 27 april is de Roeirace Lemmer.

 

 

    

Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2013
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />