verslagen

Lemmer 27-04-2013

Lemmer 27-04-2013

GIA Light tweede prijs in Lemmer

Onder goede weersomstandigheden hebben de dames uit Rutten op zaterdag 27 april de tweede prijs van het open Fries kampioenschap gewonnen. De Roeirace Lemmer werd gehouden over de Groote Brekken en Brandemeer bij Lemmer en was voor zowel de mannen van de GIA in De Razende Snol als de roeisters van de GIA Light een thuiswedstrijd. Deze bijna 23 kilometer lange wedstrijd telde alleen mee voor het Iepen Fryske Kampioenskip en niet voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Hierdoor viel het aantal deelnemende sloepen, namelijk 35, helaas wat tegen. Jammer ook voor de organisatie, de watersportvereniging ‘De Zevenwolden’, die dit al jaren op een voortreffelijke manier organiseert. Gedurende de hele wedstrijd werd door GIA Light vooral een onderlinge strijd met de roeisters van de Lady Killer van Terschelling gevoerd. Gedurende driekwart van de wedstrijd was het onderlinge krachtsverschil minimaal. Pas in het laatste stuk wisten de roeisters uit Rutten onder fanatieke aanmoediging van stuurman Bert Zee nog zodanig te versnellen dat zij ruim voor de roeisters van Terschelling in een tijd van 2:55:22 over de finish kwamen. Helaas was deze voorsprong net niet voldoende voor de eerste plaats. Die ging uiteindelijk alsnog naar Lady Killer.

 

De roeiers van De Razende Snol kwamen in een tijd van 2:22:52 over de finish wat goed bleek te zijn voor een achtste plek. Lemmer was de laatste wedstrijd voor de ca 35 kilometer lange Harlingen Terschelling race die op vrijdag 10 mei wordt gehouden en geeft de roeiers en roeisters uit Rutten als gevolg van beide roeiprestaties veel vertrouwen voor een goed resultaat.

 

    

 

    

Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2013
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />