verslagen

Zwaarste Harlinger Kampioenschap Sloepenrace ooit

Zwaarste Harlinger Kampioenschap Sloepenrace ooit

Op zaterdag 13 april heeft Gia met maar liefst 3 sloepen meegedaan aan de zwaarste Harlinger Kampioenschap Sloepenrace ooit. Deze race werd voor de 11e keer gehouden op de Waddenzee bij Harlingen en heeft een afstand van 15,3 kilometer.

 

Voor de start was er af en toe een zonnetje, dan weer bewolking, af en toe wat sneeuw. Het beloofde vooraf wel een zware race te worden maar dat het zo bar zou worden, had zelfs de organisatie niet gedacht. Gia Light en Zusje mochten in dezelfde start de haven uit en de Waddenzee op. Het eerste deel van de race ging mooi voor de wind. Af en toe was het hakken met de riemen in het zand van de zandbanken. Halverwege werd een boei gerond om terug te keren naar de haven van Harlingen en toen begon het vechten tegen de golven en de ongelooflijk koude wind. Door de wind kwam er veel water in de sloep en dus ook over de roeisters heen die al gauw doorweekt waren. Voor de 6 persoonssloepen was dit bijna niet te doen. Uiteindelijk zijn 6 sloepen, waaronder Gia’s Zusje, met hulp van volgschepen teruggesleept naar de haven. Gia Light kwam binnen na een roeitijd van 2.27,50 en behaalde hiermee na een herberekening een supermooie 1e plaats in de hoofdklasse. Een mooie vuurdoop voor de nieuwe stuurman Wietse die zijn eerste wedstrijd stuurde. De Razende Snol had een tijd nodig van 2.00,32 en behaalde hiermee een 7e plek in de klassement.

 

De volgende wedstrijd vindt plaats op 20 april in Zaandam: Slag om Zaan. Hieraan zullen ook weer sloepen van Gia deelnemen.

Gepubliceerd op donderdag 18 april 2019
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />