verslagen

Zusje wint Grachtencup!

Zusje wint Grachtencup!

Grachtenrace Amsterdam 2016

De roeisters uit Rutten behaalden met GIA’s Zusje de tweede prijs in het algemeen klassement van de Grachtenrace Amsterdam en werden daarmee winnaar van de Grachtencup die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Hiervoor hadden zij dit seizoen ook de Grachtenraces in Zwolle en Utrecht gewonnen.

 

De Grachtenrace 2016 had een lengte van bijna 22 kilometer en startte in de Stadiongracht naast het Olympisch Stadion van Amsterdam. De route bevatte alles wat de Amsterdamse Grachtenrace bijzonder maakt, de bochten en bruggen op de Amsterdamse grachten en ook ruimte voor de strijd op de langere stukken zoals de Amstel, Nieuwe en Kostverloren Vaart.
De wedstrijd had maar liefst 137 deelnemende sloepen en is daarmee de wedstrijd met de meeste deelnemers. Om 11 uur startten de eerste sloepen; de roeisters van Zusje mochten met startnummer 23 van start.

 

Onder aanmoediging van stuurman Wilco Weultjes kon Zusje in het eerste gedeelte al heel wat sloepen inhalen en ondervonden  zij pas wat oponthoud in het smalle en kronkelige stuk aan het begin van de Singelgracht. Daar  was het moeilijk om sloepen in te halen. Bij het ingaan van de Herengracht lag Zusje al vijfde in het deelnemersveld. Nadat zij  werden voorgelaten door een rondvaartboot hadden ze daarna geen last meer van rondvaartboten of andere “water”toeristen.

Met maar liefst meer dan 10 minuten sneller dan vorig jaar kwam Zusje in een roeitijd van 2:39:49 over de finish


Er is dit seizoen nog één wedstrijd te gaan en dat is op zaterdag 4 november Muiden-Pampus-Muiden. 

Gepubliceerd op zondag 9 oktober 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />