verslagen

GIA Light derde!

GIA Light derde!

Veerse Meer Race 2016

In Kortgene op het Veerse Meer is GIA Light uit Rutten derde geworden van de Veerse Meer Race.

 

Op zaterdag 17 september stond de Veerse Meer Sloeproeirace op het programma. Aan deze 25 jarige jubileum race van de Federatie Sloeproeien Nederland deden in totaal 88 sloepen mee. Het parcours van de sloepenrace over het Veerse Meer was ruim 12 km lang en door het warme weer en stroming werden de roeiomstandigheden als redelijk zwaar ervaren.

 

De roeisters van de GIA Light zaten in de vierde startgroep en hadden er vanaf de start goed de snelheid in en konden in het eerste deel al heel wat sloepen worden ingehaald.

Stuurman Marcel Hagen constateerde halverwege de wedstrijd dat het ernaar uitzag dat de gemiddelde wedstrijdsnelheid van de week ervoor verbeterd zou kunnen worden. Dit gaf de roeisters zoveel vertrouwen dat ze daarin uiteindelijk ook slaagden. Met een gemiddelde snelheid van 8,6 km/uur kwamen zij in een tijd van 1:26:55 over de finish.

 

Door deze uitslag op het Veerse Meer heeft GIA Light haar vierde positie in het NK-klassement verstevigd.

 

De eerstvolgende wedstrijd voor het NK die op het programma staat is op 24 september de Slag om Makkum.  

Gepubliceerd op zondag 2 oktober 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />