verslagen

GIA Light wint!

GIA Light wint!

Slag om Makkum 2016

Op zaterdag 24 september werd de 14e Slag om Makkum geroeid. Aan deze race deden 50 sloepen mee waarvan 17 damessloepen. De wedstrijd telde mee voor het Nederlands Kampioenschap. Gia Light kwam verrassend als winnaar uit de strijd.

 

De wedstrijd had een lengte van ruim 15 kilometer. GIA Light zat in de vierde startgroep. De route verliep via het Makkumer diep richting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het "Gat van Gaast" te ronden. Op dit stuk ondervonden de roeisters veel hinder van de krachtige wind en hoge golfslag en het was dan ook onmogelijk sloepen op snelheid te houden. Daar slaagde de GIA Light er wel in de eerder gestarte sloepen in te halen. GIA Light wist uiteindelijk na ronding van de zuidelijke boei voor de wind de snelheid weer op te voeren en werd de voorsprong op het deelnemersveld vergroot. In hoge snelheid roeiden de roeisters weer terug naar het Makkumer Diep. GIA Light finishte uiteindelijk in een roeitijd van 1:56:19 en wist daarbij nog net concurrent in het NK-klassement Beluga achter zich te houden.

 

Op zaterdag 8 oktober  komt tijdens de Amsterdamse grachtenrace GIA’s Zusje in actie en de eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap staat gepland op zaterdag 5 november in Muiden. 

Gepubliceerd op zondag 25 september 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />