verslagen

Zusje weer eerste!

Zusje weer eerste!

Respec op lek 2016

De op 9 juli gehouden roeiwedstrijd in Culemborg is gewonnen door de roeisters van GIA uit Rutten in de roeisloep Zusje. ’s Ochtends kregen de roeisters een parcours van 12 kilometer voor de riemen en ’s middags stond er een ‘sprint’ van vier kilometer op het programma. Van beide wedstrijden werd het gemiddelde roeivermogen berekend en Zusje kwam daarbij als beste uit de bus.

De wedstrijd werd onder ideale weersomstandigheden geroeid: weinig wind en het was niet al te warm. De route op de Lek was in het eerste gedeelte tegen de stroom in. Door zo dicht mogelijk langs de wal te sturen probeerde stuurman Eric Bols daarvan zo weinig mogelijk hinder te ondervinden. Het was voor de later gestarte snellere sloepen lastig het zes riems sloepje van de roeisters in Rutten in te halen, omdat zij daarvoor genoodzaakt waren meer naar het midden van het water te sturen en de stroming daar vele malen groter was. Daardoor mislukten heel wat inhaalpogingen. Een enkele stuurman raakte hierdoor dermate gefrustreerd en maakte zich schuldig aan bewuste aanvaringen en hielden zich als oplopende sloep niet aan de daarvoor geldende regel dat  langzamere sloepen niet gehinderd mogen worden. Met name in de middagrace werd Zusje hiermee geconfronteerd en kwam de sloep door een aanvaring van een oplopende sloep zelfs stil te liggen. Zusje trok hierbij alsnog aan het langste eind want de boosdoener verloor daarbij een riem en brak een riem en Zusje kon ongeschonden verder. Met de stroom mee in het tweede gedeelte van de race werden vervolgens weer grote snelheden bereikt waardoor het ontstane tijdsverlies door het oponthoud tot een minimum beperkt bleef en bleek uiteindelijk geen nadelige consequenties voor  de uitslag te hebben.

Voor de GIA teams staan er voorlopig geen wedstrijden op het programma; pas op 10 september wordt het competitieseizoen vervolgd. Zusje staat er in het tussenklassement als koploper van de eerste klasse het beste voor, GIA Light staat op een gedeelde vierde plek in de hoofdklasse en de Razende Snol staat op een achtste plaats in het klassement bij de heren hoofdklasse.

Gepubliceerd op zondag 10 juli 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />