verslagen

GIA Light 4e!

GIA Light 4e!

Kaagrace 2016

Op zaterdag 11 juni 2016 zijn de dames uit Rutten in de GIA Light vierde geworden in de 10e Kaagrace. Bij de heren werden de roeiers uit Rutten 8e in de Razende Snol.

De roeiomstandigheden op de Kaag waren prima, er stond nauwelijks wind, alleen in de ochtend een beetje regen en in de loop van de dag af en toe een zonnetje. De Kaagrace had voor de dames een lengte van 15 km en voor de heren was deze18 km. De dames startten in de ochtend en de heren in de middag. Er werd met 10 sloepen tegelijk gestart.

De GIA Light startte in de eerste groep en was in staat zich vanaf het begin af aan als gevolg van de gunstige weersomstandigheden aan de snellere roeisloepen op te trekken. Ook stuurman Marcel Hagen wist de roeisters zodanig te motiveren dat zij goed in staat bleken het tempo goed vast te houden. Nadat de roeisters ruim over de helft van de race waren, kwamen ze weer langs de start/finish bij de Kaagsociëteit waar zij bemoedigend door het publiek werden aangemoedigd. GIA Light ondervond  in het laatste deel van de wedstrijd voordeel van de Jan van Riebeeck uit Culemborg, namelijk door lang  in het kielzog van deze snelle kuikensloep te blijven.  GIA Light kwam in een roeitijd van 1:48:15 over de finish en bereikte daarmee een niet eerder behaalde gemiddelde roeisnelheid van 8,4 km/uur.

In de middag startten de heren. De roeiers uit Rutten startten in de eerste groep in een gunstige startrij. Hierdoor konden zij gedurende de hele wedstrijd met verschillende sloepen een mooie strijd aangaan waardoor ook bij hen de gemiddelde snelheid behoorlijk hoger lag dan in eerdere wedstrijden in het seizoen. Over de roeitijd van 1:50:42 waren de roeiers uit Rutten dan uiteindelijk ook zeer tevreden.

Gepubliceerd op zondag 12 juni 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />