verslagen

GIA Light 7e!

GIA Light 7e!

HT 2016

Op vrijdag 6 mei lagen alle drie teams van GIA uit Rutten aan de start van de HT. Zusje vertrok als eerste, gevolgd door de GIA Light en een uur later in de laatste startgroep De Razende Snol. Dit jaar was het tijdens de HT behoorlijk warm en stond er weinig wind waardoor het voor de deelnemers een behoorlijk zware opgave was om de 34 km lange overtocht van Harlingen naar Terschelling te behalen. Bij de GIA dames waren er 4 roeisters die voor het eerst de HT roeiden. Deze eer viel te beurt aan Ineke de Waal, Tineke Alberts, Karin Nijenhuis-Verlouw en Annemarie Beemer. De Razende Snol had een jubilaris aan boord, Derk Rozema roeide namelijk voor de 20e keer de HT.

Hoewel de stuurmannen van te voren de meest ideale route voor hun team uitgestippeld, ondervond Zusje tijdens de wedstrijd hinder van een gesleept schip en was stuurman Eric Bols  genoodzaakt de route aan te passen.  De stroming in het eerste gedeelte van de wedstrijd was dit jaar een groot voordeel waardoor alle teams ondanks het warme weer een hoge roeisnelheid  konden behalen.   Op de Vliestroom trok de wind gelukkig wat aan wat voor enige verkoeling zorgde. Hier wist GIA Light Zusje in te halen en bereikte als eerste het Schuitengat.  In het Schuitengat ondervonden de roeisters een behoorlijke tegenstroming waardoor het roeien alsnog zwaar werd en de gemiddelde snelheid behoorlijk onderuit ging.  Stuurman Marcel Hagen van de GIA Light had met zijn roeisters 3 uur en 38 minuten nodig om Terschelling te bereiken en dat was ruim 20 minuten sneller dan voorgaande HT-edities. Zusje finishte in een roeitijd van 3 uur en 49 minuten een was ook behoorlijk sneller dan voorgaande keren. De roeiers van De Razende Snol waren samen met de snelste sloepen gestart en deze namen direct al een voorsprong op de Ruttenaren Hierdoor ondervonden zij jammer genoeg weinig strijd op het water.  Hun roeitijd was 3 uur en 4 minuten.  Op zaterdagavond werden de resultaten bekend gemaakt. GIA Light eindigde op een zevende plaats, Zusje werd 14e en De Razende Snol eindigde op een 18e plaats.

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />