verslagen

GIA Light 4e!

GIA Light 4e!

Slag om de Zaan

GIA Light  werd op  zaterdag 16 april 4ee bij de Slag om de Zaan in Zaandam.  In een roeitijd van 1:59:41 zetten de roeisters uit Noordoostpolder hiermee een knappe prestatie neer. De heren van GIA behaalden in de Razende Snol een 8e plek.

De Slag om de Zaan is een ruim 16 kilometer lange roeirace en voert langs de Zaanse Schans met de karakteristieke molens.  De wedstrijd werd door de roei(st)ers als erg zwaar ervaren. Er stond een pittige wind, af en toe een bui en een duidelijk voelbare stroming.  In de ochtend gingen de dames van start en in de middag de heren.  GIA Light behaalde in het eerste deel van de wedstrijd een uitstekende gemiddelde snelheid van boven de 8,5 km/uur en werden zelfs regelmatig pieken van boven de 9 km/uur behaald. Ondanks het feit dat stuurman Marcel Hagen probeerde de sloep zoveel mogelijk uit de wind te houden, goed de bruggen wist te passeren en foutloos langs de boeien stuurde werd het voor de roeisters na het keerpunt behoorlijk zwaar. Door  tegenwind en stroming kon de gemiddelde snelheid van het eerste deel niet meer gehaald worden. Wel was de roeitijd sneller dan vorig jaar en dit bleek uiteindelijk goed voor een mooie 4e plek.

Bij de mannen was het voorafgaande aan de wedstrijd spannend of ze op tijd aan de start konden verschijnen. Als gevolg van een behoorlijke verkeershinder bij Muiden  haalden een aantal Ruttenaren de geplande starttijd zelfs niet en mocht de sloep van de wedstrijdleiding alsnog als laatste van start gaan. Deze wedstrijd werd hierdoor door de roeiers minder als een wedstrijd ervaren en een  uiteindelijke roeitijd 1:40:49 was goed voor de 8e plaats.

Gepubliceerd op zondag 17 april 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />