verslagen

Zusje wint grachtenrace!

Zusje wint grachtenrace!

Utrechtse Grachtenrace RonDom

Op zaterdag 9 april is GIA’s Zusje uit Rutten winnaar geworden van de 14e Utrechtse Grachtenrace RonDom. De roeitijd van 1:49:54 leverde een niet eerder geleverd vermogen per roeister op van 60,94 Watt.

Deze ruim 14 kilometer lange race startte in het unieke wedstrijdparcours vanuit het natuurgebied Rhijnauwen via de grachten en singels naar de finish in de Veilinghaven in Utrecht. De weersomstandigheden waren prima, het was niet te warm en er stond weinig wind.  De wedstrijd telde mee voor het klassement van de eerste en tweede klasse dames en heren en er deden in totaal 46 sloepen aan mee. GIA’s Zusje deed met deze overwinning niet alleen goede zaken voor het wedstrijdklassement van de Eerste Klasse,  maar ook voor het Grachtenkampioenschap die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. Ook Zwolle op 18 juni en Amsterdam op 8 oktober moeten hiervoor worden geroeid.

Stuurman Eric Bols coachte  de roeisters uit Rutten goed door de smalle grachten van Utrecht, maar wist een aanvaring met de toepasselijke sloepnaam Averij niet te voorkomen. Nadat een roeister van Zusje als gevolg van deze aanvaring met haar riem een nietsvermoedende terrasbezoeker ternauwernood wist te ontwijken, moesten de roeisters weer vol aan de bak om de verloren tijd weer goed te maken.  In het laatste stuk was er minder stroming en wind tegen waardoor de roeisters het nog behoorlijk lastig kregen, maar in een goede eindsprint behaalden ze alsnog een gemiddelde wedstrijdsnelheid van ruim 8 km/uur. Dit bleek ruim genoeg te zijn voor een mooie overwinning in Utrecht.

De eerstvolgend roeiwedstrijd is op zaterdag 16 april de Slag om de Zaan en hieraan doet de GIA Light mee. 

Gepubliceerd op zondag 10 april 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />