verslagen

ZwarteWaterRace

ZwarteWaterRace

GIA Light 8e en Zusje 13e

Aan deze 16e editie in Zwartsluis deden 35 sloepen mee waarvan 22 damessloepen. Voor de dames telde de wedstrijd mee voor het NK. De wedstrijd had een lengte van bijna 14 kilometer.  De route was ten opzichte van eerdere edities vernieuwd en de wedstrijdlengte was met een paar kilometer teruggebracht. Direct na de start roeiden de sloepen door de Kolksluis eerst richting Genemuiden. GIA’s Zusje startte als eerste van de polderteams, gevolgd door de Mare Australis. GIA Light startte een minuut na de Tollebekers. Bij de veerpont werd gekeerd en roeide men terug naar Zwartsluis en werd wederom door de Kolksluis geroeid en vervolgde  de roeisters de route door het centrum van Zwartsluis. Deze routewijziging was een uitstekende keuze, want daardoor was de wedstrijd niet alleen voor de roeisters maar ook voor het publiek veel aantrekkelijker te volgen. Hierna op het Meppelerdiep werd richting de "grote" brug geroeid, waarna de koers richting Hasselt wordt gezet.  Voor de ingang van de Jachthaven van Hasselt werd er gekeerd en wordt de sloep richting Zwartsluis met de finish in de Kolksluis gestuurd. 

De roeiomstandigheden waren voor de deelnemers uitstekend. Wel maakte de stroming het een zware wedstrijd.  De strijd tussen de polderteams was groot, zo wisten Mare Australis en GIA Light GIA’s eerst Zusje in te halen, maar slaagde GIA Light er vervolgens niet in Mare Australis in te halen. De roeitijd van GIA Light (1:44:49)  was goed voor slechts een achtste plek en Zusje werd met een roeitijd van 1:51:42 13e.

De eerstvolgende wedstrijd meetellend voor het NK staat gepland op zaterdag 19 september op het Veerse Meer.

Gepubliceerd op zondag 13 september 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />