verslagen

HT 2015

HT 2015

Twee GIA-teams in top 10

GIA’s Razende Snol behaalde vrijdag 15 mei een mooie  vijfde prijs  tijdens de Koninginnerace van het sloeproeien, de Harlingen-Terschellingrace, GIA Light werd 10e en Zusje behaalde een 16e plek.

In  totaal 130 deelnemende sloepen  vertrokken vrijdagmorgen onder bewolkte omstandigheden uit Harlingen.  In het eerste deel van de wedstrijd profiteerden de deelnemers, ondanks het feit dat tegen een matige noorden wind in geroeid moest worden,  van de stroom mee en wisten de deelnemers gedurende het eerste deel van de wedstrijd een snel roeitempo te behalen.  Aangekomen in de Vliestroom was het water ruiger en veel  lastiger roeien. Omdat ook dit gedeelte stroom mee was werden ook daar weer hoge roeisnelheden behaald. Het zwaarste was het laatste stuk bij Terschelling, het Schuitengat . Hier ondervonden de  deelnemers veel hinder van de ondiepte en kwamen sommige sloepen die van de koers waren afgeweken daar vast te zitten.    Alle drie GIA sloepen hielden wel de aangegeven koers aan en  konden daardoor gelukkig  wel blijven doorroeien, al was de snelheid minimaal en raakten de riemen menig keer de bodem. In het laatste gedeelte van de wedstrijd richting de finish in de haven van Terschelling ondervonden de sloepen uiteindelijk nog veel weerstand van de stroom tegen.  In een roeitijd van 3:12:11 kwamen de mannen over de finish, GIA Light had een roeitijd van 4:01:25 en Zusje finishte in 4:11:12.

Gepubliceerd op zondag 17 mei 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />