verslagen

GIA Light 4e en Zusje 11e

GIA Light 4e en Zusje 11e

Harlinger Kampioenschap

GIA Light uit Rutten heeft zaterdag 12 april de vierde plaats behaald in het  Harlinger Kampioenschap.  GIA’s Zusje eindigde op de elfde plek. 

De wedstrijd met een lengte van bijna 15 kilometer  werd  geroeid  in de haven en voor de kust van Harlingen  en telt mee voor het Nederlands Kampioenschap.  Het was de eerste NK wedstrijd voor de de dames dit seizoen. Er deden in totaal 23 damessloepen aan de wedstrijd mee en de roeisters waren dan vooraf ook erg benieuwd welke sloep bij de eerste wedstrijd al goed in vorm zou zijn.

De wedstrijd was ondanks de gunstige weersomstandigheden vanwege de combinatie stroming en wind tegen in het eerste deel van de wedstrijd zwaar.  Ondanks de aanmoedigingen van stuurman Marcel Hagen hadden de roeisters van  GIA Light voornamelijk in dit deel  van de wedstrijd moeite de de sloep op snelheid te houden.  Dit was voor de roeisters van GIA Light dan ook een duidelijke aanwijzing  dat zij op dit moment niet sterk genoeg zijn om de wedstrijd te kunnen winnen.  De overwinning ging uiteindelijk uit naar Mare Australis uit Tollebeek die 11 seconden sneller roeiden dan de roeisters uit Rutten. De Tollebekers finishten in een roeitijd van 1:55:31.

De volgende roei wedstrijd die voor de dames meetelt voor het NK is de Roeirace Lemmer en wordt gehouden op zaterdag 17 mei.

Gepubliceerd op zondag 13 april 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen"><b>verslagen</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />