rep en roer

december 2013

december 2013

afscheid van Bert en Suzan

Rep en Roer december – GIA Light en Zusje

In november hebben we onze najaarsvergadering gehouden. Het nodige weer besproken, maar ook afscheid genomen van roeister Suzan en stuurman Bert. Suzan al vanaf het begin (2006)betrokken bij de roeiclub, Bert volgde een jaar later. Alle twee besmet met het roeivirus. Bert met zijn jarenlange roei-ervaringen bracht ons de kneepjes van het vak bij. Soms wat op de achtergrond, maar op het water heer en meester. De roeiprestaties van GIA Light werden steeds groter (beter),  zo ook de auto’s van Bert. Eerst de “landauto”, maar een paar auto’s later een auto met veel toeters en bellen. Zo vertelde een roeister dat ze een keer op een zaterdagochtend in Langweer gingen trainen. Ach het is een klein stukje rijden, maar met een volle blaas roeien is geen pretje. De sloep in de sloot geslingerd, auto parkeren en dan nog snel even een plasje plegen, verstopt achter Bert zijn auto. Niemand die je ziet. Maar ja, zit je daar net gehurkt, gaat het auto alarm af. Maar hoe krijg je dat geloei in hemelsnaam weer uit….

 

Nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet de afgelopen jaren, bedankt Suzan, bedankt Bert !!

 

De sloepen zijn “gestript”. Helemaal ontdaan van de vlonders en voetenbanken om zo de bodem te ontdoen van ondefinieerbare etensrestanten, water en zand. Dan lekker met een fris soppie en een doekje erdoor om de boel helemaal op te kuisen. In Zusje best nog wel een klusje i.v.m. de vele randjes. De buik van GIA Light is mooi glad, dus dat was zo maar klaar, maar haar velletje was aardig aangetast. De mooie roze “huid” vertoonde vervelende witte plekken. Dus de volgende donderdag, met de verfkrabber in de aanslag, werden deze plekken onder handen genomen. Peter Dijkstra uit Sneek, onze redder in “verfnood”, gaat de binnenkant weer helemaal bijwerken en opnieuw in de verf spuiten. Hopelijk kunnen we het dan weer een paar jaar uitzingen.

Ook is er de wens om de voetenbankjes te vernieuwen van beide sloepen, gelukkig hebben we een paar technische GIA mannen, die wel raad weten met boormachines, slijptollen en lasapparaten.

U merkt het al, ook de roei-loze maanden worden weer gevuld met het jaarlijkse onderhoud.

 

GIA roeisters en stuurmannen wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

 

Tot volgend jaar!

 

Wilma 

Gepubliceerd op zondag 8 december 2013
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links">links</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />