rep en roer

september 2013

september 2013

recreanten zijn begonnen

 

Rep en Roer – September 2013 – GIA Light & Zusje

 

Inmiddels heeft de eerste race van het najaar weer plaatsgevonden. De Maasrace in Rotterdam op 7 september. Beide damessloepen hebben hier aan deelgenomen. Op het moment van schrijven (1 september) is er nog niets over te vertellen. Dus later meer.

 

In de zomermaanden zijn we gestart met een recreantenteam. Na het oproepje in Rep en Roer van juli en via via hebben zich 8 dames aangemeld. Op 7 augustus was het dan zover. I.v.m. vakanties waren er die eerste training 4 van de partij. Het druilerige weer (stromende regen) deerde niet. Er werd een plaatsje gezocht in sloep Zusje en na een korte uitleg (van 2 routiniers), met enkele roeitermen en een waarschuwing dat je nooit en te nimmer je riem mag loslaten, want dan ben je ‘m echt kwijt, werd er van start gegaan. Oei, allemaal gelijktijdig de riem in het water laten zakken, dat valt nog niet mee. En die riem draait ook nog een beetje. Oef, ik krijg ‘m slecht uit het water, maar een tip om het blad wat te draaien/kantelen, en weer opnieuw proberen. Ja, dat gaat beter. De handen dichtbij elkaar op de steel. Na een tijdje had ieder de slag aardig te pakken. En ja, dan heel de beweging. De riem helemaal naar voren drukken, bijna tegen de rug van je voorganger, afzetten met de benen, jezelf achterover durven te laten vallen, dan jezelf weer naar voren bewegen (met hulp van je voeten die vastzitten aan het voetenbankje) en dan weer van vooraf aan.  Jaaaa, de buikspieren werden gevoeld en de gedachte aan een blokjesbuik stimuleerde om te blijven bewegen. Even een drinkpauze inlassen en gaan maar weer. Hellup, de eerste blaren al op de handen, maar ja het regent, en dan groeit de kans op blaren. Ondanks het weer bleven de dames enthousiast. En bij terugkomst bij de loswal stond team Zusje ze al op te wachten om het “stokje” over te nemen. Volgende week weer, we kunnen niet wachten was het antwoord. Dus de week erop met mooier weer en met de meegenomen handschoenen weer een poging. Maar nu het verzoek om aan de andere kant dan de vorige keer plaats te nemen. Tjemig, dat is weer even wennen. En na een paar trainingen met wisselen van posities is er bij sommige toch wel een  voorkeur voor een plekje. En elke training komen we een stukje verder in de Ruttense Vaart. Want ja, het doel is toch om t.z.t. de benzinepomp aan de A6 (Lemstervaart)te bereiken om een ijsje te nuttigen!

 

Groet,

GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2013
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links">links</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />