rep en roer

november 2017

november 2017

Zusje wint Grachtencup 2017

Rep en Roer – november -  GIA Light & Zusje

 

Op 7 oktober heeft Zusje meegedaan aan de Grachtenrace in Amsterdam. Het ging nog ergens om. Deze race telde mee voor de Grachtencup 2017. Voor de wedstrijd stond Zusje 2e met een minimaal verschil met de nummer  1. In principe te doen, maar dan moet ook alles mee zitten. Het kan nog weleens “ophopen” in de grachten, wat weer tijd kan kosten. 24,5 km lang, dus ca. 3 uur roeien. Met regen, harde wind en stroming werd het toch een pittige, zware race.

Het was tevens een indrukwekkende race in verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan. De route ging voor zijn woning langs. En alle sloepen hebben de roeiersgroet (alle riemen recht omhoog) gedaan en met gepaste stilte de woning gepasseerd.  Na 3 uur en 7 minuten werd de finishlijn gepasseerd.  In het algemeen klassement goed voor een derde plaats. Maar ook goed genoeg om de Grachtencup  in de wacht te slepen. Een prima prestatie. En net als vorig jaar kon de wisselbeker in ontvangst worden genomen.

Op zaterdag 4 november hebben we gezamenlijk met de GIA roeimannen het seizoen afgesloten in de Stiepe. Even samen eten en drinken. Onder het genot van een heerlijk stamppotbuffet verzorgd door Pies of Keek en de nodige drankjes was het goed toeven in de Stiepe. Een gezellig samenzijn.

Dit seizoen is GIA Light is 4e van Nederland geworden en Zusje 8e.  Het winnen van de HT 2017 door team GIA Light is de kers op de taart van dit seizoen. Een schitterende prestatie met een prachtig feest op Terschelling. Kortom een geslaagd jaar.

De trainingen staan op een iets lager pitje, maar zolang het gaat, gaan we het water nog op.

Groet,

GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op zondag 12 november 2017
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />