rep en roer

oktober 2017

oktober 2017

Langweer sluit NK-seizoen af

Een spannende maand voor team GIA Light. Kunnen ze nog een 3e plaats behalen in het NK ? De nummers één en twee zijn ongrijpbaar, maar ook zij vochten nog een mooie strijd uit op de titel.

Op 9 september reisden de roeidames af naar Zwartsluis. Ondanks een regenachtig begin, was het tijdens de wedstrijd droog. Circa 14 km over stroperig water. GIA Light had 1:38:15 nodig om de finishlijn te passeren. Zusje 1:49:08. Na de finish gelijk naar het kranen, maar het kranen ging niet met gang. Lang wachten dus, wat dan weer jammer is. Gelukkig was de uitslag positiever. Plaats 3 voor GIA Light en Zusje 9e. De week erop, op naar Kortgene, Zeeland. Langer in de auto zitten, dan roeien, maar ja, de teams uit Zeeland hebben dat bijna elke keer, als ze richting het noorden moeten.

Ook hier moest het net voor de start even hevig plenzen. Een gedeelte zat net in de sloep dus werden kletsnat. Maar gedurende de wedstrijd was het weer droog. Zusje startte voor GIA Light. En zaten gelijk in een mooie cadans. GIA Light kon die cadans niet te pakken krijgen gedurende de wedstrijd. Zusje roeide in een roeitijd van 1:34:57 het 12 km lange parcours. GIA Light 1:27:52 uur, en eindigde op een 4e plaats. Zusje werd 10e. Nu moest er voor GIA Light een klein wondertje gebeuren in Langweer (30 september) om de 3e plaats in het NK te behalen. Bij deze wedstrijd dit keer geen regen voor de wedstrijd, maar in de 2e helft van de race. Ach ja, die regen is typerend voor deze maand…. Maar goed, het was goed roeiweer. ’t Mocht voor het mooie wel wat harder waaien, dan maar weer het snot voor de ogen roeien. Immers, Gang Is Alles. Een mooi parcours, en dit keer het rondje tegen de klok in. Dus afwijkend van de vorige edities. GIA Light zette een roeitijd neer van 1:49:42, met een gemiddelde van 8,46 km/uur. Zusje had 2:03:42 uur nodig om de 15,5 km te overbruggen, goed voor een 11e plaats. GIA Light behaalde weer een 3e plaats, maar het verschil met de Beluga (strijd om de 3e plaats) was helaas niet geslagen.

De competitie voor het NK zit er nu op. GIA Light is 4e van Nederland geworden en Zusje 8e. Een mooi resultaat en eindelijk een competitie waarbij twee teams om de hoogste plaats strijden. Tot aan de laatste wedstrijd was het spannend in de top 4.

Op 7 oktober roeit Zusje nog in Amsterdam. Zusje doet dit jaar mee in de Grachtencup en staat nu met een minimaal verschil op plaats 2. Er is hier nog wel wat te winnen, maar ja, de Grachtenrace te Amsterdam is één grote loterij. Je moet een beetje geluk hebben met alles.

Op 4 november is de afsluitende wedstrijd in Muiden. Hieraan doen de recreanten mee. Aangevuld met eventueel wedstrijdroeisters. De recreanten zijn dus in voorbereiding op deze wedstrijd en maken de nodige trainingsuurtjes. Een wedstrijd roeien, een mooie afsluiting van het seizoen voor deze groepen.

 

Groet, GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op zondag 12 november 2017
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />