rep en roer

juli 2017

juli 2017

Roeiteams maken na 5 wedstrijden tussenklassement op

In juni zijn er veel wedstrijden geroeid. Allereerst de Kaagrace bij Warmond op 10 juni. Ruim 15 km over de Kagerplas. ’n Aardig briesje wind op die dag. Dus lekker roeiweer.

Stuurman Henk weer aan het roer in GIA Light en Eric bij Zusje.

Met 10 sloepen tegelijk starten, altijd leuk. De snellere zijn meteen weg, maar daardoor laten we ons niet gek maken. Tempo hoog houden. GIA Light had een mooie strijd met de Steenbok uit St. Nyk. Een sloep die met meewind sneller gaat, dus zij gingen ons na een tijdje voorbij. Maar na een tijdje, wat om eilandjes heen gevaren, weer op naar de finishlijn via het open water tegen de wind in. De finishlijn moest gepasseerd worden om het 2e rondje van de denkbeeldige 8 te maken. Met tegenwind wist GIA Light de dames van de Steenbok weer in te halen. In het laatste gedeelte was het weer stuivertje wisselen en wist de Steenbok net voor GIA Light te finishen. GIA Light behaalde in een tijd van 1:49:04 uur de 3e plaats, Zusje, 2:01:22 uur eindigde op een 9e plaats. Tevreden keerden we terug naar de polder.

 

Op zaterdag 17 juni de Zwolse Grachtenrace. Deze race telt niet mee voor het Nederlands Kampioenschap, maar wel voor de Grachtencup (Utrecht, Zwolle, Amsterdam). Zusje is dan van de partij met een mix van roeisters van beide sloepen. Ook hier ging het als een tierelier. Gelijk vanaf de start gas erop! Met het wendbare sloepje in de bochtige binnenwateren hielden de dames en stuur er flink de vaart in. Het ruim 15 km lange parcours werd met een gemiddelde snelheid van 8,2 km/uur geroeid. Na 1:50:45 uur werd de finishlijn gepasseerd. Goed voor een 2e plaats. In het klassement van de Grachtencup staat Zusje nu 2e, met een minimaal verschil op de nummer 1.

 

1 juli, de Kameleonrace in Terherne. Ook weer een race met een “8-tje”-parcours. Wel zo leuk, want een stuk heen roeien en hetzelfde stuk terug, wordt als “saai” ervaren. Team Zusje had problemen om de bezetting rond te krijgen, maar met 2 gastroeisters (één recreant en één roeister van een collega sloep) kon er toch van start worden gegaan. Ook al werd er aardig met de (vaste) zitplaatsen “gehusseld”. Gelukkig zijn er dan dames die op beide kanten (Bakboord, Stuurboord) kunnen roeien.

Deze dag stond er weer een puik windje, en ja, daar houden we toch wel van. Door stuurman Marcel (GIA Light) werd er strak gestuurd en met een inhaalactie op de Mare Australis (onze collega-roeisters uit Tollebeek) en de Zusjes kregen we hulp van stuurman Eric. Eric stuurde Zusje gelijk achter GIA Light, zodat de Mare Australis niet in het “zog” (slipstream) van GIA Light kon komen. Het gat was meteen geslagen, met een tactisch spelletje J. Op het Sneekermeer de laatste 3 kilometer tegen de wind in. Met beste golven vanaf bakboord, werd menig rug nat van het buiswater. Met de nodige concentratie bleef de slag bleef er mooi in en elke klap was raak.

Na de finish was het gevoel goed, dit moet toch wel een top 3 klassering zijn? Finishtijd GIA Light 1:49:20 en Zusje 2:03:15. (15 km) En ja, ’t gevoel werd bevestigd, een mooie 2e plaats voor GIA Light en Zusje eindigde keurig in de top 10, op een 9e plaats.

 

Na 5 wedstrijden staat GIA Light op een 4e plaats en Zusje op een 9e plaats in het Nederlands Kampioenschap. In september en oktober zijn er nog 3 wedstrijden die meetellen voor het NK.

Spannend !!

 

Allemaal een goede vakantie!

 

Groet, GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op dinsdag 4 juli 2017
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />