rep en roer

juni 2017

juni 2017

HT roeihoogtepunt van de maand!

Zo, zo, het was het maandje wel voor de roeisters en stuurmannen. Alles in het teken van de HT. Allereerst de wedstrijd in Lemmer, onze thuiswedstrijd. Een prima opwarmer voor de HT. En ja, warm was het zeker. Toen er in de sloot bij de zeilschool de Kikkert de wind wegviel, was het puffen en steunen. Het zweet gutste uit alle poriën. Een welkome steun in de rug waren de enthousiaste supporters die zich hadden opgesteld bij de brug en bij het pontje van de Brekkenpolder. Maar ja, bijna 23 km roeien, gaat niet in de kouwe kleren zitten en deze race werd als zeer zwaar aangemerkt.  

GIA Light wist te finishen in een tijd van 2:48:00 uur (gem. 8,1 km/uur) en Zusje had er 3:02:56 uur (gem. 7,5 km/uur) voor nodig. GIA Light werd 4e en Zusje 9e.

 

Op vrijdag 26 mei de race der races, de HT, Harlingen – Terschellling. Zie het verslag in het inlegvel.

 

Hoe anders is het weer als je een week later op Urk een wedstrijd moet roeien. De handen nog niet helemaal hersteld van de HT. Van stuurman Henk mochten we het “HT”-woord niet meer noemen. De focus moest op Urk liggen, maar bij elke zin die we uitspraken, kwam het HT-woord voor!

De enige remedie van Henk was om de boel flink op te zwepen. En als een malle de 16 km te roeien.

 ’t Was warm en benauwd, weinig wind, dus al gauw een “lekke koppakking”, zweten dus… De hele route in één volle sprint, zo voelde het… Maar ja, het resultaat loog er niet om. GIA Light 3e en Zusje 10e.

 

Juni is ook een druk maandje m.b.t. de wedstrijden. 10 juni Kaagrace, 17 juni Zwolse Grachtenrace. Op 1 juli de Kameleonrace in Terherne. Daarna is het “grote vakantie” en zijn de eerste wedstrijden weer in september.

 

Maar ach, ons seizoen (ook al is het halverwege) is na de HT overwinning al geslaagd!

 

Groet,

GIA Light & Zusje

 

Wilma

Gepubliceerd op dinsdag 4 juli 2017
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />