rep en roer

maart 2017

maart 2017

nieuwe stuurman!

Rep en Roer maart 2017 – GIA Light & Zusje

 

We zijn begonnen! De eerste trainingen weer gehad. GIA Light op de Groote Brekken en Zusje eerst in de Ruttense vaart en daarna het IJsselmeer op. We treffen het nog aardig met het weer, ’t is frisjes met af en toe een flinke bries. Eindelijk na een jaar zijn de nieuwe riemen van Zusje in gebruik. Ze lagen al een poosje klaar, maar om midden in een seizoen met nieuwe riemen te gaan roeien, leek ons niet zo’n goed idee. Al wel een keertje proefgedraaid, maar toen waren ze nog aan de zware kant. De zaag toch nog maar erin gezet (stukje van het blad af en van ’t handvat). De schaaf nog een keertje langs de steel en voila, net  geen halve kilo eraf.. Nieuwe dollen en gaan met die banaan. Kijken of het het resultaat ten goede komt.

 

We kunnen ook melden dat we een nieuwe stuurman hebben. Henk van den Burg traint nu samen met stuurman Marcel GIA Light. Na de nodige informatie aangehoord te hebben, voelt Henk zich al aardig thuis op het water. De roeicommando’s nog even onder de knie krijgen, maar dat gaat goed komen.

 

De recreanten hebben dit jaar 2 trainingsmogelijkheden. De maandagavond en woensdagochtend. De groep is namelijk zo groot dat er 2x een klein sloepje gevuld kan worden. Ook zij hebben al een paar keer getraind op de woensdagochtend. Begin april zullen ze ook op de avond gaan trainen.

 

De eerste wedstrijden zijn in april. Op zaterdag 8 april roeit Zusje de Utrechtse Grachtenrace. Deze race is onderdeel van de Grachtencup, welke vorig jaar door Zusje is gewonnen. We hebben dus een titel te verdedigen. Op 15 april doen beide sloepen mee aan de Slag om de Zaan, in Zaandam.

 

Dus veel trainingsuren maken om goed voor de dag te komen tijdens deze eerste wedstrijden.

 

Groet,

 

GIA Light & Zusje

 

Wilma

Gepubliceerd op vrijdag 7 april 2017
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />