rep en roer

oktober 2016

oktober 2016

afsluitend feestje in Muiden

Rep en Roer november – GIA Light & Zusje

 

In september zijn we gestart met een groepje enthousiastelingen die het sloeproeien wilden proberen. Voordeel is dat ze bijna allemaal blanco beginnen en de beginsels eerst onder de knie moeten krijgen. Met strakke, ingespannen gezichten hielden ze de riem in bedwang, en dan ook nog afzetten met de benen, gaan hangen, enz. enz.  Maar gelukkig kunnen wij vrouwen meerdere dingen tegelijk. Nu zijn we een paar weken verder en het gaat steeds beter. Ondanks de eerste plaatselijke vochtophopingen op handen en vingers, hebben ze er plezier in. (mede doordat het steeds mooi en droog weer is)

 

Op 8 oktober vertrok Zusje naar Amsterdam.  De Grachtenrace stond op het programma.  Een pittige race, niet alleen om de afstand, maar ook wat je onderweg allemaal tegenkomt. Iets over elf konden we van start. Inval-stuur Wilco moest alle zeilen bijzetten om ’t bootje onder controle te krijgen. We hebben nl. een aparte “stuurinrichting” waarbij we het helmhout naar voren of naar achter moeten duwen om naar links of rechts te gaan. Wennen dus. De vaart zat er vanaf het begin al goed in en heel wat  voor ons gestarte sloepen werden één voor één ingehaald. Maar bij het ingaan van de Singelgracht was er wat oponthoud en werd het moeilijk om sloepen in te halen. Toch kon nog steeds de snelheid rond de 8 km/uur blijven. Mazzel hebben we ook gehad, want bij het ingaan van de Herengracht, was de kapitein van een rondvaartboot zo lief om ons voor te laten gaan. Andere sloepen hadden minder geluk… En daarom is de Grachtenrace één grote loterij, heb je 22 km geluk of zit alles 22 km tegen… Maar goed na 2:39:49 uur werd de finish gepasseerd. Na het kranen, douchen en eten werd rond 19.00 uur de prijzen uitgereikt.

Allereerst werden de prijzen uitgereikt  van de Grachtencup. Een apart klassement voor de teams die deelnamen aan de Grachtenraces van Utrecht, Zwolle en Amsterdam.

Team Zusje werd naar voren geroepen om de eerste prijs in ontvangst te nemen. Een lekker begin!

Daarna de uitslag van de wedstrijd. Opnieuw kon team Zusje naar voren gaan om de 2e prijs in ontvangst te nemen. Een puike prestatie, gehoopt op een beker en nog gekregen ook, want je weet nooit hoe andere teams deze wedstrijd zijn doorgekomen.  Op een 1e plaats eindigde de Lytse Bear uit Joure. Achteraf bleek dat dit team maar 17 seconden sneller was. Wat een klein verschil op zo’n afstand! Met een kofferbak vol bekers gingen de Zusjes en Wilco, na een lange dag, weer richting de polder.

 

GIA Light moest ook nog één wedstrijd roeien. Muiden-Pampus-Muiden, 2 x 8 km knallen. En ja, daar stond nog wat op het spel. De 3e plek in het NK-klassement behouden en veilig stellen. De afgelopen weken was er weinig trainingsvariatie. Elke training gewoon zo hard mogelijk 8 km roeien op het IJsselmeer. Met de ene keer water als een spiegeltje en de andere keer wind en hoge golven. Verstand op nul en roppen aan die riemen! Als het de stuurman niet zinde, moest er 0,2 km/uur bij de snelheid op.

Ja, en toen die bewuste 5e november, vroeg uit de veren om tijdig te kranen, ’s ochtends 8 km roeien en ’s middags hetzelfde rondje weer om Pampus heen.  De eerste omloop als 2e eindigen, maar heel vreemd dat ze deze uitslag moesten horen van het thuisfront. (uitslag stond al op internet, maar was nog niet bekend gemaakt in de tent) De directe concurrent die ook streed om de 3e plaats in ’t NK op een 4e plaats. Dus de eerste klap was al uitgedeeld. In de 2e omloop werd GIA Light bij de finish toegeschreeuwd door de reeds gearriveerde  support-roeisters. Uitslag: weer 2e.

’s Avonds was het groot feest want beide GIA damesteams mochten het podium betreden. GIA Light voor de 3e plaats in het NK en in de hoofdklasse en Zusje mocht de 1e prijs in de 1e klasse in ontvangst nemen.

Wat een mooie afsluiting van dit seizoen !! Want het ging dit jaar niet van een leien dakje. Selecties waren niet breed en met hulp van beide teams/roeisters konden de wedstrijden toch geroeid worden. Chapeau!

 

Groet, GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op maandag 7 november 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />