rep en roer

september 2016

september 2016

terugblik op de zomer

De vakantie weer voorbij, dus we kunnen weer in het ritme komen. In de maand augustus hebben we getraind met de hele bups bij elkaar. Dus op de trainingsavonden zat er een mix van wedstrijdroeisters en recreanten in de sloep(en).  Een prima opzet. En zelfs nog een keertje in de Razende Snol geroeid. Ze gingen voortvarend van start en de gang zat er lekker in. Windje mee en gaan, maar ja, ze moesten ook weer terug en dat was zeer pittig. Maar een mooie ervaring om eens in een andere sloep te roeien.

 

Op 9 juli jl. ging team Zusje richting Culemborg. Een wedstrijd waar nog nooit aan was deelgenomen.

’s Ochtends 11 km roeien en ’s middags een “sprint” van 4 km.  De route ging over de Lek met aardig wat stroming. Zusje mocht als eerste starten, en als er weer 2 sloepen klaar lagen voor de start mochten die ook meteen vertrekken. En dat hebben de Zusjes geweten. Door de stroming werd er dicht tegen de kribben (smalle stenen dijkjes aan de kant) aangeroeid. Maar iedereen wilde daar roeien. En om Zusje in te halen, moest er 10 meter “opgeschoven” worden en daarmee ging door meer stroming de snelheid uit die sloepen. Dat inhalen ging dus niet zonder slag of stoot. Het vergde heel wat stuurmanskunst, maar er waren enkele brokkenpiloten bij. Riemen in elkaar, lekker even van je af schelden, en weer door. Maar in de mangel zitten tussen 2 hoge, grote sloepen is geen pretje.  Zeker als je in zo’n notendopje zit als Zusje.

Maar goed, na een mooie, zonnige dag kon Zusje met een 2e plaats naar huis gaan.

 

GIA Light heeft deze maand de vuurdoop. Drie weekenden achter elkaar een wedstrijd. Te beginnen op 10 september in Zwartsluis, 17 september richting Kortgene (Veerse meer race) en op 24 september naar Makkum. Een pittige periode voor de roeidames en stuurman.

 

Op zaterdag 1 oktober gaan de recreanten zich ook mengen in het wedstrijdveld. Zij gaan in Zusje meedoen in Langweer. Een mooie wedstrijd en goed te volgen vanaf de kant.

Zaterdag 8 oktober doet team Zusje mee in Amsterdam, de “loterij” in de grachten. Maar een prachtige wedstrijd met veel publiek.

 

En ja, op 3 september tijdens de Sport Promotiedag, zaten de sloepen ook vol. Van jong tot oud heeft kunnen “proeven” aan het sloeproeien. Een mooi moment om eens in een sloep te stappen. Heel wat familieleden en belangstellenden hebben kunnen ervaren hoe het is om een riem vast te houden en door het water te trekken. De uitgedeelde flesjes water en de bananen hadden dus ook gretig aftrek. Een mooie, zonnige middag en zeker nog eens een keer voor herhaling vatbaar. 

 

Groet,

GIA Light & Zusje

 

Wilma

Gepubliceerd op zondag 11 september 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />