rep en roer

juli 2016

juli 2016

bijna vakantie

In de maand juni zijn er nog 2 wedstrijden geroeid. Op 11 juni ging team GIA Light richting Warmond om deel te nemen aan de Kaagrace. Een mooie race in een prachtig gebied. Het parcours, geen heen-en-weertje, maar een mooi achtje.

’s Ochtends een miezertje, maar met de start om 11.00 uur was het droog. De start. Met 10 sloepen tegelijk starten. Heel de hoofdklasse in de eerste start. En vanaf het startschot was het gelijk knallen.

Met een mooi slagtempo wist de ploeg een goed tempo vast te houden. Stuurman Marcel hield de snelheid goed in de gaten en gaf aan als er een tandje bij moest. Af en toe konden we even aanhaken bij een snellere sloep en dat gaf de burger weer moed, want die kwamen er dan niet zo makkelijk langs. De 15 km werd in een tijd van 1:48:15 geroeid. En daar hoorde een prachtig gemiddelde bij van 8,4 km/uur. Zo snel hadden de dames nog nooit geroeid. Dus hopelijk eens aansluiting bij de top 3. En ja, met een 4e plaats op zak gingen team GIA Light voldaan naar huis.

 

Een week later was het de beurt aan team Zusje. Zij deden mee met de Zwolse grachtenrace. Na het vlotte kranen lag de sloep al op tijd in het water. En bij de feesttent aangekomen werden we opgewacht door Lou Maas! Die had zijn wc- & douchewagen gebracht, dus we konden na die tijd een verfrissende douche nemen. Maar ja, er moest eerst gepresteerd worden. Eerst een rondje door de grachten, daarna het Zwarte Water op om bij een brug te keren en daarna weer de gracht induiken en dan nog 2 rondjes roeien. Totaal 15 km.

Er werd met 2 sloepen tegelijk gestart en Zusje (in de eerste start) wist al bij de eerste slagen de koppositie in te nemen. En dit konden ze heel lang volhouden, want pas in het 2e rondje in de grachten werden ze ingehaald door een snellere sloep. Het tempo zat er dus goed in. Na 1:51:47 roeien werd de finishlijn gepasseerd. Hier weer een top-gemiddelde van 8,4 km/uur. Bij de prijsuitreiking ging team Zusje met de eerste prijs er vandoor.

 

Op 9 juli roeit Zusje Respec op de Lek, bij Culemborg. Een wedstrijd verdeeld over 2 races. ’s Ochtends een afstand van 12 km en ’s middags een “sprint” van 4 km. Beide races worden bij elkaar opgeteld. Een nieuwe race voor ons, dus dat maakt het ook wel weer mooi, want bij de meeste races wisselt de organisatie niet van parcours. En is het vaak dus “gesneden koek”.

 

Daarna is er “zomerstop” qua wedstrijden. In september volgen de eerste wedstrijden weer. De trainingen gaan gewoon door. Team Zusje gaat de nieuwe riemen in gebruik nemen. (door Sjoerd gemaakt) Dat zal eerst ook wel weer wennen zijn. Want ja, mensen raken gewend aan ’t plekje waar ze zitten, en aan welke kant, stuurboord of bakboord. Daarnaast heeft ook elk plekje een eigen riem, dus daar raak je ook aan gewend.

 

Eind juni hebben we onze jaarlijkse barbecue gehouden. Het weer werkte niet echt mee, maar met de “floepfloep” tent van Nanne kon iedereen droog staan of zitten. Een gezellige avond en even wat andere praat dan roeien (ahum…).

 

Op zaterdagmiddag 3 september tijdens de Ruttense Sport-promotiedag zijn we ook aanwezig en is er gelegenheid om kennis te maken met de roeisport. Men kan plaatsnemen in een sloep en het roeien zelf ervaren.

 

Een fijne vakantie en tot in september!

 

Groet,

GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op zondag 10 juli 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />