rep en roer

juni 2016

juni 2016

wedstrijden met uitersten

Op 6 mei jl. de Koninginnerace van het jaar, de HT. Wat is het toch mooi dat er in het deelnemersveld van 135 sloepen, 3 Ruttense sloepen acte de présence geven. In de voorafgaande week werd er elke weersite in de gaten gehouden door de roeisters en stuurmannen. Het weer was TE goed. Weinig wind en uit zuid-oost, temperatuur iets onder de 20 graden. Toch werd de race naderhand als zwaar ervaren. Vooral de eerste anderhalf uur. ’t Was warm. Drinken, drinken en nog eens drinken. Dan eindelijk een briesje om de kop, er ging een zucht van opluchting door de sloep. De volgboot, volgepakt met enthousiaste fans, kon dichtbij de sloepen Zusje en GIA Light komen. De toejuichingen gaven weer moed. Dan is Vlieland al in zicht en weet je dat we bijna bij het Schuitegat zijn. Nog ruim een uur ploeteren.  Ja ploeteren! De hele race met een gemiddelde snelheid van rond de 10 km per uur geroeid en in het smalle Schuitegat halveerde dat! En is er op het open water een hele sliert van sloepen, maar opeens zitten ze allemaal “gezellig” bij je in de buurt. En willen ze er langs, liefst dwars over je heen. GIA Light had gelukkig daar weinig op onthoud, maar bij Zusje waren er wel wat akkefietjes..

Maar wat is het dan mooi, dat je de mensen op de dijk van Terschelling al hoort. Echt kippevel. Het laatste restje kracht wordt nog overgebracht op de riemen en dan klinkt de toeter. We hebben het weer geflikt! En nog nooit zo snel geroeid. GIA Light had 3 uur 38 nodig om de 34 km te overbruggen, Zusje 3 uur 49. Op de volgboot volgde een douche en een massage! Ja, ja, dit jaar hadden we 2 masseurs meegenomen. Deze dames, Ciska en Ingrid, hebben ook elk 3 uur(!) staan kneden. Ook een prestatie op zich.

Het weekend op Terschelling was geen straf. Heerlijk weer, dus genoeg tijd voor shoppen, terrasje pakken, fietsen en rondhangen. Toch moest er zaterdagmiddag nog even “elastiekje” geroeid worden. Team GIA Light wist ‘t elastiekje het verst uit te rekken en ze wisten dat ze ’s avonds in ieder geval één keer op het podium stonden. Dit werd 2 keer, want ze eindigde op een 6e plaats! Zusje viel net buiten de prijzen, een 11e plaats, maar zij waren ook tevreden. (top 10 van de dames worden gehuldigd) We kunnen dus terugkijken op een mooi, zonnig, HT weekend.

 

De week erop was het heel ander weer. Harde wind, af en toe een stevig buitje. Zusje deed mee met de Vuurtorenrace op Urk. En ja, dat was dus andere koek. Het parcours werd ingekort en we gingen recht de haven uit, boeitje ronden en weer terug. Maar o, o, o, wat een hoge golven. Het eerste stuk met de wind mee ging nog wel. Wel af en toe een gigantische mispeer, omdat de riem opeens geen water meer had, maar we konden netjes in de “kont” blijven zitten van de tegelijk gestarte Schokland (8 roeisters).  En toen de boei ronden. Dwars op de golven, tjemig wat hadden we een moeite om weer recht in de golven te komen. Maar na de nodige krachtsinspanningen lukte dit. En toen terug. We hadden bij het keren een aardig gat geslagen met de Schokland en dit liep alleen maar meer uit. Maar het vergde de nodige concentratie van de roeisters en stuurman. De boegroeisters kregen ’t nodige water over de rug. Zo mal, hebben we het nog nooit beleefd.  Maar goed, we wisten na 7,5 km de finishlijn te passeren, in een tijd van 1 uur en 7 minuten. Genoeg voor een eerste plaats.

 

Op 28 mei deed GIA Light mee in Grou. Dit keer weer een warme dag met weinig wind. Maar met 2 gastroeisters erbij ging het als een tierelier. Wel erg warm, maar met een constant tempo van boven de 8 km/uur hielden ze de gang erin. De ruim 20 km werden in 2 uur 32 minuten geroeid. En dat resulteerde in een uitstekende 3e plaats!! 

Gepubliceerd op zondag 12 juni 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />