rep en roer

mei 2016

mei 2016

succesvolle voorbereiding op HT!

Joehoe, daar zijn we weer!! En in opperbeste stemming! Het gaat nog steeds vóór de wind met de roeidames. De selecties zijn niet breed, maar toch wordt er TOP gepresteerd.  Zelfs de recreanten zitten elke week weer in de sloep. Ze hadden wat “opstart problemen”, maar als éénmaal een avond is gevonden met voldoende roeisters dan gaan ze er ook voor. Er wordt druk geoefend om met een karretje achteruit te kunnen rijden, maar enkelen (of een enkeling) hebben dat al aardig onder de knie.

De wedstrijdteams zijn helemaal in voorbereiding op de HT van 6 mei. Daarom vele kilometers maken op het water. Hetzij tijdens een wedstrijd of tijdens een training.

 

Team Zusje ging 9 april richting Utrecht. Bij theehuis Rhijnauwen nabij Bunnik was de start. Allereerst werd Zusje 6 meter de lucht in gehesen(over de boomtoppen heen) om vervolgens weer terecht te komen in het water. Het parcours ging stroomafwaarts via natuurgebied Kromme Rijn naar Utrecht, waar eerst de Singel werd geroeid en daarna door de smalle Oude Gracht. Daar had Zusje enig oponthoud, omdat een sloep met de toepasselijke naam “Averij” dwars in de gracht lag. Gelukkig mochten/konden we passeren. Daarbij werd er bijna een nietsvermoedende terrasbezoeker van zijn stoeltje gemaaid door een roze-Zusje-riem… Al met al een prachtige race. Genoeg adrenaline. En het resultaat was super. Een eerste plaats voor de Zusjes (algemeen en in de klasse).

 

Op 16 april nam GIA Light deel aan de Zaanslag. Weer lekker (nou ja lekker ?!?!) alle “geurtjes” opsnuiven langs het parcours. Maar ook de karakteristieke molens geven een mooi plaatje, maar of de dames daar veel van gezien hebben? Het was een zware race met een straf windje, een enkele bui en de stroming mee en tegen. Het ging niet allemaal vanzelf die dag. Toch konden ze met een mooie 4e plaats weer huiswaarts keren.

 

En ja, dan de “thuiswedstrijd” in Lemmer op 23 april. Dit keer Zusje weer van de partij.  Vier seizoenen in één dag. Een bult wind, regen, harde sneeuw (hagel) en af en toe een zonnetje. Een zware tocht. Niet alleen door de afstand (22,8 km), maar dus ook door ’t weer.  Gelukkig op de vaste punten aangemoedigd door de fans! Als je de aanmoedigingen hoort, gaat er vanzelf een tandje bij. Super! Hier ook weer een prachtige eerste prijs in de 1e klasse en 2e Algemeen.

 

Deze zeges van Zusje zorgen dus voor een goede stemming binnen het team, een echt “wij-gevoel”. Zo sprak een Zusje: “We hebben dan wel verschillende moeders,  maar het voelt alsof we echt Zussen zijn.. (en een broer als stuurman)”. En een ander gaf aan dat ze toch wel sterker was geworden na al dat trainen en wedstrijden roeien. Op een ochtend wilde ze het keukenkastje openen en had zie die pardoes in de hand… ( of ligt dit aan de staat van de keuken?)

 

Maar goed. We zijn in voorbereiding voor de HT op vrijdag 6 mei. Dit jaar met 4 debutanten. Die veel vragen, zoals, wat moet ik meenemen, wat moet ik aan en hoe gaat het als je moet plassen… Gelukkig is er veel ervaring, maar ja, geen jaar is gelijk…

In de volgende Rep en Roer de belevenissen naar en op het eiland.

 

Op 14 mei roeit Zusje de Vuurtorenrace op Urk.

GIA Light gaat 28 mei naar Grou en 11 juni naar Warmond voor de Kaagrace.

 

Groet, GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />