rep en roer

april 2016

april 2016

roeiseizoen van start!

Rep en Roer – April – GIA Light & Zusje

In maart vierde we ons 10 jarig bestaan. Een gezellig feestje, met veel verhalen uit de “oude doos”. Een quizje tussendoor en diverse spelopdrachten, waarbij kostelijk om elkaar werd gelachen. Kortom een prachtige avond.

 

Op 2 april ging de hele bups naar Weesp voor de eerste wedstrijd van het jaar, Vechten op de Vecht.

Doordat er een andere klassementsindeling is gekomen en er weer een nieuwe sleepronde (handicapbepaling) is geweest, was het weer kijken hoe een ieder er weer voor staat.  Dit seizoen komt GIA Light uit in de Hoofdklasse. Zusje zit een klasse lager, in de 1e klasse. De Nederlands Kampioen 2016 kan alleen uit de hoofdklasse komen. Voor de overige klasses (1e en 2e klasse) is er aan het eind van de rit een klasse –winnaar.

 

Weesp, met een lekker temperatuurtje en een beetje wind werd de 11,1 km zeer snel afgelegd. GIA Light had slechts 1:20:30u nodig om het parcours te roeien. Gemiddeld dus 8,3 km p/uur, de “Gang” zat er dus goed in. Zusje had ook een beste “Gang” in ’t sloepje, zij roeide een tijd van 1:22:45u, 8 km p/uur gemiddeld. Beide sloepen hebben nog nooit zo hard geroeid. Oké, ’t is een korte wedstrijd, maar voorgaande edities kunnen niet tippen aan deze snelheden.

 

In de einduitslag eindigde GIA Light op een 6e plaats in de Hoofdklasse. Zusje kon zelfs naar het podium om de 1e prijs in de 1e klasse in ontvangst te nemen. Dus een prima opsteker, een goed begin! Overall eindigde Zusje net achter GIA Light, op een 7e plaats (totale deelnemersveld: 36 sloepen)

 

Zaterdag 9 april gaat Zusje naar Utrecht, 16 april roeit GIA Light op de Zaan, bij de Zaanse Schans. Op zaterdag 23 april doet Zusje mee in Lemmer, tijdens ’t Open Fries Kampioenschap. De thuiswedstrijd, die in samenwerking met de Zevenwolden en GIA wordt georganiseerd. (eerste start rond 12.00 / 12.30 uur) En ja, dan is april al weer voorbij en staat vrijdag 6 mei bij menig roei(st)er op de kalender rood omcirkeld, de HT !! …. bij degene die nog een kalender hebben hangen….

 

Dit jaar hebben we weer een volgboot tot onze beschikking. Het is mogelijk om de 3 Ruttense sloepen aan te moedigen. Reserveer een plekje, om als dag-gast mee te gaan. Het is wel enkele reis, want de volgboot blijft het weekend op Terschelling.

Kosten (excl. eten en drinken): volwassenen € 15,00, kinderen € 7,50. Reserveren? Stuur een mailtje vóór 30 april a.s. naar: wilmaplomp@hetnet.nl .

 

Tot volgende maand. Dan is er zeker weer meer nieuws van de roeidames en stuurmannen.

 

Groet, GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op zondag 10 april 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />