rep en roer

januari 2016

januari 2016

GIA dames bestaan 10 jaar!

Rep en Roer januari 2016 – GIA Light & Zusje

 

Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2016.

 

In 2016 bestaan de GIA dames 10 jaar. Tien jaar geleden begon Ingrid met een “belronde”.

Ca. 20 dames gaven gehoor aan dit belletje. En in de eerste samenkomst, onder leiding van 2 ervaren GIA roeiers, werden de dames de beginselen van het sloeproeien bijgebracht. Spanen werden riemen, een ingewikkeld verhaal over de berekening van de einduitslag, iets met een handicap… Het was allemaal abracadabra..  Maar de historische uitspraak van Sjoerd: “Vet moet spieren worden, vet trekt niet!” trok heel wat dames over de streep.

De eerste training werd gepland op een koude, frisse zondagmorgen in Maart. Het enthousiasme bleef. De taken werden verdeeld. Zullen we een wedstrijd proberen? Op zoek naar een sponsor voor de shirts.  Gauw een roze “Light” sticker achter “GIA” plakken op de witte sloep. De roeimannen gingen niet naar de TV-race (Terschelling – Vlieland, helaas wordt deze race niet meer georganiseerd)  in juni van dat jaar. Een niet al te lange race (11 km) dus een opwarmertje voor het echte werk…  Voor de zekerheid maar 2 reserve-roeisters mee.  Een week later nog een wedstrijd. Maar dit keer met de andere dames. De reis ging naar Hindeloopen (ook deze race wordt niet meer georganiseerd, maar daar zijn we niet rouwig over..). Ook dit keer weer 2 extra roeisters mee. Je weet maar nooit… (Vandaag de dag nemen we eigenlijk geen reserve-roeisters mee)

Dus iedereen een wedstrijd geroeid en dat smaakte toch wel naar meer.. Ondanks de eerste schuurplekjes en blaren..

En ja, zo ben je zomaar weer 10 jaar verder. Met binnen de gelederen nog een groot gedeelte “roeisters van het eerste uur”.  

Werd de kas eerst bewaard in een kluis, een paar jaar later was er dan toch een bankrekening geopend en vervolgens aansluiten bij de ASV. Aanschaf van een tweede sloep, Zusje. Twee keer Nederlands Kampioen worden. Al jaren meedraaien in de top van Nederland.

“Stil zitten” (letterlijk en figuurlijk) is er dus niet bij, want Gang Is Alles.

 

Groet,

GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op zondag 3 januari 2016
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />