rep en roer

november 2015

november 2015

MPM sluit seizoen af

Rep en Roer november 2015 – GIA Light & Zusje

Oktober stond in het teken van lekke banden. Allereerst Zusje. Op een trainingsochtend stond ze steunend tegen de kisten aan. Van alles geprobeerd, maar geen geschikte reserveband voorradig. Dus helaas de training moeten annuleren.

Op 10 oktober ging de reis naar Amsterdam. Net voor Emmeloord een lekke band met de trailer van GIA Light. Gelukkig was Sjoerd onze reddende engel.

 

De Grachtenrace. Dit keer de start en finish bij het Olympisch stadion. Een mooie dag. Het zonnetje was aanwezig en een lekker temperatuurtje, dus prima roeiweer. In het 22 kilometer lange parcours moesten er ca. 70 bruggen gepasseerd worden. In het begin nog lekker ruim (Amstel, Lozingskanaal), maar naar mate het parcours vorderde werden ze steeds smaller (grachten). Gevolgd door fietsende GIA recreanten met een zéér herkenbare toeter, was het een welkome afwisseling.  Maar wat een spektakel. Komen we ongeschonden uit de strijd? Ja, gelukkig wel. Een paar keer in de mangel, maar dat viel gelukkig mee. Af en toe net op tijd uit de drukte kunnen blijven. En dan glimlachen en hopen dat we er de volgende keer niet middenin zitten. Ook een beetje tactisch roeien. Even een beetje inhouden of even extra aanzetten. En een aanval van onze con-collega’s Mare Australis uit Tollebeek kunnen pareren. Ja, het liep als een tierelier bij de roeisters van GIA Light. Ook het Zusje wist zich uit de af en toe woelige strijd te houden. Achteraf bleek dat GIA Light maar een minuutje op Zusje was ingelopen. En hebben ze elkaar de hele wedstrijd niet gezien ( 7 minuten na elkaar gestart).  In de einduitslag eindigde Zusje op een 10e plaats. Roeitijd: 2:50:08. GIA Light werd 5e met een roeitijd van 2:44:03.

 

Dit was tevens de laatste wedstrijd meetellend voor het NK. GIA Light is geëindigd op een 5e plaats en Zusje op een 8e plaats. Dus we zijn trots dat we met 2 sloepen in de Nederlandse top 10 roeien.

 

Als toetje op ’t seizoen is er altijd Muiden-Pampus-Muiden (31 oktober, de laatste wedstrijd van het seizoen). Dit keer alleen de GIA Light aan de start. De dag bestaat uit 2 runs van 8 km, 1x ’s ochtends en ’s middags hetzelfde rondje.  Een prima manier om ook de recreanten aan een wedstrijd te laten “proeven”. En ja, deze meiden hebben even een poepie laten ruiken! Zij roeide in een tijd van net geen 56 minuten naar een 8e plaats. ’s Middags team GIA Light in de sloep. Zij hadden ruim 57 minuten nodig om het eiland te ronden en eindigde op een 10e plaats. Het zal wel aan alles en nog wat gelegen hebben, maar de cijfers liegen niet…

 

Toch al met al een mooi seizoen, met ups en downs. De ene wedstrijd ging beter dan de andere. De vele trainingen. Hard getraind, maar af en toe schalde de schaterlachen over het water. Teamsport. Elkaar erdoor slepen. Samenwerken. Het hoort er allemaal bij.

Maar dat kan natuurlijk niet zonder een sloep, een stuurman, teamgenoten, sponsoren, enthousiaste supporters, knutselende (handige)mannen en natuurlijk de flexibele achterban (partner, oppas- ouder(s)! !

 

Groet,

GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op zondag 15 november 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />