rep en roer

juli 2015

juli 2015

Kaagrace en Kameleonrace geslaagd

In juni zijn er 2 wedstrijden geroeid. Op 6 juni de Kaagrace bij Warmond en op 27 juni de Kameleonrace in Terherne. Beide wedstrijden over een mooi parcours waarbij het niet alleen heen en terugroeien was.

Team GIA Light had er op 6 juni duidelijk zin in, want zij vertrokken al om 6 uur uit Rutten. Waarom eigenlijk? Ik heb echt geen idee, maar we waren wel als 2e sloep aanwezig. Om klokslag 8 uur!! Wedstrijd startte om 11.00 uur, dus genoeg tijd voor bakken koffie. Al vanaf 6 uur zat de gezelligheid er al aardig in, dus nog ginnegappend de wachttijd overbrugd.

Daarna de 15 kilometer lange race over de Kagerplassen. Een aardig briesje, zodat na een minuut de routekaart uit de handen van stuurman Marcel vloog. Gelukkig zijn er altijd snellere sloepen, dus het navigeren ging dus op deze sloepen.. Onderweg was er toch ook nog wat entertainment. Een bootje vol opgeschoten jeugd, lieten even de witte billen zien tijdens het voorbij varen.

GIA Light eindigde in deze wedstrijd op een 6e plaats, roeitijd 1:56:42. Zusje roeide naar een verdiende 8e plaats 2:01:33.

 

In Terherne ook weer spektakel. Door een pittige westenwind beleefde de sloepen weer van alles.

Twee keer de Heerenzijlbrug passeren, 1 x mét meewind en de laatste keer net voor de finish met stroming en wind tegen. Deze wedstrijd over 18 kilometer ging over het Snekermeer en de Terkaplester-  en Terhernster pollen. Na de start dus eerst het Snekermeer op. En op dat meer niet alleen onze wedstrijd, maar ook een zeilwedstrijd. En aangezien er op een stuk deze wedstrijd werd gekruist, was het hectisch. Door de stevige wind hadden deze zeilboten ook aardig de sokken erin en ze schoten voor en achter de sloepen langs. Of er toch tegenaan. Of het zeilbootje ging langs de sloep, maar de fok mepte nog wel bijna een roeister uit de sloep. Gelukkig bij de Ruttense sloepen geen averij. Net voor de finish moest de brug nog gepasseerd worden. Ook hier kwamen GIA Light en Zusje er ongeschonden door, maar het ging er daar af en toe erg mal aan toe.

GIA Light eindigde de 18 kilometer lange race in een tijd van: 2:17:46 (5e plaats) en Zusje: 2:23:28 (10e plaats).

 

De recreanten roeien elke dinsdag op het IJsselmeer. Een mooi clubje bij elkaar. Ze hebben elkaar ook genoeg te vertellen, dus af en toe niet helemaal in slag. Ook hier af en toe een blaartje en die zitten niet alleen op de handen….

 

In de zomermaanden gaat het trainen gewoon door, omdat in september de wedstrijden weer beginnen.

Een fijne vakantie en tot in september !!

 

Groet, GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op zondag 13 september 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />