rep en roer

juni 2015

juni 2015

Terugblik op de HT

Vrijdag 15 mei, de HT !! Een belangrijke dag voor menig sloeproei(st)er. Als voorbereiding vele trainingsuren gemaakt en de nodige wedstrijden geroeid. Op de dag zelf vroeg uit de veren, want de eerste start was al om 8.50 uur. Onze volgboot moest om half 8 de haven al verlaten, dus op tijd aanwezig om de slaapspullen op deze boot te krijgen en het laatste bakkie koffie te nuttigen. Daarna de sloepen in het water, een allerlaatste plasje plegen en wachten op het moment dat je mag starten. Beide damessloepen, Zusje en GIA Light, startte in de 3e start, om 9.00 uur. Het was fris, qua temperatuur, prima roeiweer. De daggasten dachten daar anders over, want op de volgboot was het bar koud!

En dan, met 10 sloepen tegelijk starten. De havenmonding van Harlingen uit roeien en na een tijdje hoorde je de daggasten al schreeuwen en joelen. Kippenvel! GIA Light pakte een voorsprongetje op Zusje, maar Zusje kon prima volgen. In Zusje een bemanning die ‘m voor de eerste keer roeide, en een paar ervaren krachten, zij roeiden ‘m voor de 2e keer… Dus daar erg strakke koppies, maar stuurman Eric probeerde de spanning wat weg te halen door als razende reporter te fungeren. We hadden voordeel van de stroming, maar soms voelde je dat niet. Een vreemde ervaring als je denkt dat we maar langzaam vooruit gaan en de stuurman roept dat de snelheid op dat moment boven de 9 km p/u lag.. In de Vliestroom erg “hobbelig” water. En dan op weg naar het Schuitengat. Via een smalle doorgang, rare stroming en opeens ontzettend veel sloepen om je heen, was het vechten en bikkelen. Team Zusje kreeg zelfs de riemen van een ander sloep IN de boot, gelukkig niemand gewond, maar de adrenaline raakte het kookpunt! Met de nodige krachttermen werd de stuurvrouw van de bewuste sloep het lijf vol gescholden. En dan door naar het ondiepe Schuitengat, bij elke slag de riemen op het zand, maar er was net genoeg water om niet vast te komen zitten. En ja, dan door naar de finish, Terschelling. Met een dijk en kade vol enthousiaste mensen. Geweldig, wat een ervaring!  En dan eindelijk de toeter van de finish. We hebben het volbracht. Verbazing over de tijd, ruim een half uur sneller dan vorig jaar. Tijd GIA Light: 4 uur en 1 minuut, Zusje 4 uur en 11 minuten.

Op het zonnige Terschelling was het dan wachten op de binnenkomst van de volgboot, zodat er een verfrissende douche kon worden genomen. Met af en toe een klein “au-tje” i.v.m. een schaafplek(je).

 

De zaterdag begon met regen, maar na een tijdje klaarde het op. ’s Middags werden de krachten nog eens getest tijdens een wedstrijdje bungee-roeien. Aan het eind van de middag werd de bbq aangeslingerd en om 20.00 uur naar de feesttent voor de prijsuitreiking met daarna het roeifeest.

En een feest werd het. GIA Light eindigde op een 10e plaats, Zusje op een 16e plaats.

 

In het Pinksterweekend konden we nog nagenieten van deze HT-race. Tijdens een training en deze HT heeft omroep Flevoland nl. opnames gemaakt, en deze mooie special werd in dat weekend uitgezonden. Een mooie promotie voor het sloeproeien. Nog eens terugkijken? Dat kan via de link: http://www.omroepflevoland.nl/kijken/de-ht-sloepenrace/24-05-2015/17-48

 

Groet, GIA Light & Zusje

 

Wilma

Gepubliceerd op zondag 7 juni 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />