rep en roer

april 2015

april 2015

Roeiseizoen gestart

De kop is eraf !! De eerste wedstrijd is geweest. Op 4 april was het “Vechten op de Vecht” in Weesp. En gevochten is er, voor elke meter water!  Ruim 11 kilometer knallen, en niet met losse flodders. De stuurmannen Eric en Marcel spoorde de roeidames flink aan, soms even met een tussensprintje om de “bommen” te omzeilen of in te halen. Er was zelfs een ware slag om een brug. Maar door tactisch sturen zaten de Ruttense sloepen niet in elkaars vaarwater en werd de brug “tijdelijk bezet” door  beide GIA sloepen. Beide sloepen gingen gelijk onder de brug door en hadden een eigen doorvaart gecreëerd.

Aan het eind van de race, werd er eindelijk door de stuurmannen het sein: “Staakt het vuren” gegeven, nadat de toeter was gegaan van het passeren van de finishlijn. De roeisters hingen moe maar voldaan over hun slaghout. De teamprestatie was top. Het gevoel ook, maar zijn we onoverwinnelijk? Zitten we nog bij de “G7” van Nederland? Daar was het lange tijd wachten op, want ’s middags moest eerst de race van de mannen nog worden geroeid. Dus er was genoeg tijd om het stof (zweet) van ons af te spoelen en de verwondingen (blaren/schuurplekken) te verzorgen. En na voldane arbeid de evaluatie (met onze medestrijders) onder genot van een biertje of wijntje of frisje.

 

Zusje was deze strijd aangegaan met 2 rekruten. Helga en Marriet kregen hun “vuurdoop” en lieten zich niet van de wijs brengen. Samen met de ervaren roeisters wisten ze in een tijd van 1 uur 27 minuten en 55 seconden het strijdperk te verlaten. GIA Light deed dat in 1 uur, 21 minuten en 15 seconden.

De einduitslag: GIA Light 5e algemeen en Zusje 18e.  Beide sloepen roeien in de Hoofdklasse: GIA Light 4e en Zusje 9e.

 

Dit was dus de eerste wedstrijd van de vele wedstrijden die nog volgen, de eerstvolgende zijn:

18 april – Slag om de Zaan (Zaandam)

25 april – Roeisloepenrace Grou

2 mei – Roeirace Lemmer

15 mei – Harlingen – Terschelling

 

Tijdens de HT op 15 mei (vrijdag na Hemelvaart) hebben we weer een volgschip tot onze beschikking. Wilt u ons (3 Ruttense roeisloepen) komen aanmoedigen? Dat kan, reserveer een plekje op deze boot als dag-gast. (kosten (excl. eten en drinken): volwassenen € 15,00, kinderen € 7,50) Reserveren? Stuur een mailtje naar (vóór 10 mei a.s.): wilmaplomp@hetnet.nl . Het eerste startschot zal klinken om 8.50 uur (onder voorbehoud).

 

Tot volgende maand.

Groet,

GIA Light & Zusje

Gepubliceerd op maandag 6 april 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />