rep en roer

december 2014

december 2014

GIA aan de klus

In de maand November was het “afkicken”.  Er werd nog getraind, maar met geen wedstrijden voor de boeg, ging het meer in een ontspannen sfeer. Op zaterdag team GIA Light en op zondag team Zusje en de recreanten. Ook al werd het kouder, het was nog wel lekker roeiweer. Maar halverwege november werd er een gat in buitenkant van GIA Light ontdekt. De belangrijke buitenste laag, de verf laag, was flink beschadigd. En net onder de waterlijn, dus werd er besloten om GIA Light op het droge te houden. Een klein streepje door de rekening, maar geen nood, team GIA Light roeide de laatste trainingen in Zusje en zelfs de laatste in de sloep van Lemmer. Ja, ja, Lemmer heeft weer een groep enthousiaste dames die zijn aangestoken met het roeivirus. Omdat ze nog geen sloep hadden maakten zij vanaf september gebruik van de GIA Light om het roeien onder de knie te krijgen. Halverwege november hadden zij het “Leeuwke” tot hun beschikking, maar de riemen zijn nog niet je van het. Gelukkig had Sjoerd nog de oude GIA Light riemen liggen en die hebben we tijdens een training meegenomen naar Lemmer. Maar ja, nieuwsgierig als we zijn, willen we wel eens in ’t Leeuwke roeien. Dus in overleg met de Lemster stuurman “kaapten” we deze sloep en lieten we Zusje mooi op de trailer staan. Goh, wat raak je toch gewend aan je eigen sloep en na deze training waardeer je je eigen sloep weer. En sinds tijden weer spierpijn voelen in je armen, omdat de beweging van de slag net weer anders is.

En de Zusjes samen met de recreanten hebben de laatste training in de Razende Snol geroeid. Dat was denk ik wel even wennen, omdat de Snol bijna 2x zo groot is als Zusje. Zit je in Zusje knus schouder aan schouder, zit er bij de Snol opeens bijna een meter tussen…

Begin november hebben we onze ALV gehouden. Er passeerden weer veel dingen de revue. Aan het eind van de vergadering hebben we de stuurmannen in het zonnetje gezet, want wat moeten wij dames nou zonder een stuurman. Ze houden ons op koers tijdens de wedstrijden en trainingen. Zorgen dat de sloep wordt opgehaald en weer thuisgebracht. Horen al onze beslommeringen aan. Sjouwen met flessen water en natte handdoeken. Pakken zich dik in, omdat het kouder wordt. Ze laten het zo welverdiende biertje na een wedstrijd staan, zodat ze de roeidames ongeschonden naar huis kunnen brengen. Ja, we zijn erg wijs met deze stuurmannen. (…ook al zijn het soms slavendrijvers…) Voor ons zijn het dus echte toppers en kunnen we niet zonder deze kanjers!!

De wintermaanden gebruiken we om de sloepen weer helemaal na te lopen. Misschien dat er ergens nog een klodder epoxy in moet in of dat er ergens nog een tipje verf nodig is. Alles weer ter voorbereiding voor een nieuw seizoen, 2015.

 

Roeisters en Stuurmannen  GIA Light & Zusje wensen u een fijne kerst en een mooi en gelukkig 2015.

Gepubliceerd op woensdag 3 december 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />