rep en roer

roeiseizoen zit erop!

roeiseizoen zit erop!

zomers Muiden in november

Rep en Roer – November 2014 – GIA Light en Zusje

Zo, zo, dat was me het zaterdagje wel zeg, die eerste zaterdag van November. De laatste wedstrijd van het jaar. En wat voor één, een ware thriller!! Twee keer op één dag Pampus ronden, vertrekkend uit Muiden. Stonden we een paar jaar terug als verkleumde poppetjes op de kant, nu was het een stralende dag, zon en een best warm temperatuurtje voor de tijd van het jaar. Dus daar kon het niet aan liggen. Alhoewel, het was wel weer vroeg uit de veren, want er moest voor half 9 gekraand worden.

Hoe stond GIA Light er eigenlijk voor die bewuste zaterdag, alleen kijkend naar het NK. Een 4e plaats, maar er waren mogelijkheden om nog 3e te worden. Om dat te behalen moesten we met 2 posities op de ranglijst verschil winnen van deze nummer 3, de Lytse Bear uit Joure.

Om 10.30 uur de eerste omloop, met in de 4e start een Polder-onderonsje. Mare Australis, Zusje en GIA Light moesten tegelijk starten. Na het startschot was het dus gelijk knallen. Met een mirakelse krachtsinspanning wist GIA Light de koppositie te veroveren, Zusje drukte nog even de snoet tussen GIA Light en Mare Australis, zodat de Tollebeekse dames niet konden aanpikken bij GIA Light. Helaas moesten de Zusjes toch afhaken, maar konden toch nog even mee in het zog van de Tollebeekse sloep. Met wind mee ging het als een speer naar Pampus toe. De Lytse Bear startte 2 minuten later en zette de achtervolging in. Net voor het ronden van Pampus zaten ze een meter of 20 achter GIA Light. Maar tijdens het ronden wisten ze niet voorbij te komen. En toen tegen de wind in, met een heel wat rare golven, was het aanpoten. De Lytse Bear kwam langszij, maar het inhalen ging langzaam. Op de terugweg moesten we ze metertje bij metertje prijsgeven. Stuurman Marcel hield het slagtempo en de snelheid goed in de gaten. In de havenmonding, waar het water wat rustiger was, werd nog even alles uit de kast gehaald, want de achterstand moest zo klein mogelijk blijven. Na 56 minuten en 6 seconden ging GIA Light de finish over. Zusje had iets langer werk, 1 uur en 47 sec.

Het mooie van deze race is, dat de organisatie er voor zorgt dat de eindstand gelijk bekend is. Na deze eerst omloop eindigde GIA Light op een 2e plaats, Lytse Bear 3e en Zusje 12e. Oei, oei, het gat is nog te klein. Dus de 2e omloop, om 14.00 uur, was het weer vol aan de bak. Weer een identieke start met de polderdames, dus ook Zusje weer in hun “crossboot”, want dat we uit de polder komen hebben ze allemaal kunnen zien daar in Muiden. ’s Ochtends vroeg had stuurman Eric nog een roeister uit Rutten Zuid-Oost opgepikt, maar dat weggetje waar ze aan woont was veranderd in één grote baggerbende, gevolg: een Zusje vol met modderspatten. De één noemde Zusje een baggerboot of modderschip, maar de Zusjes hebben er zelf maar “crossboot” van gemaakt… 

Maar ja, de start, bijna identiek aan de eerste, maar nu wist GIA Light in de beginmeters een groter gat te slaan. Het ging ook als een malle, want het slagtempo lag enorm hoog. Hetzelfde scenario bij Pampus met de Lytse Bear weer op onze hielen. Op de terugweg waaide het niet zo hard als bij de eerste ronde.  Door elkaar flink op te jutten en de kreten van Marcel dat het nog harder moest  en hij gooide er de zoveelste krachtsinterval in, werd het laatste beetje kracht in ieders lijf eruit geperst. Roeitijd: 54 minuten en een beetje. Ook de roeisters van Zusje werden flink opgejut door Eric, de denkbeeldige zweep ging erover en zij zette een mooie tijd neer, 59 minuten en 18 sec.

Was dit allemaal genoeg? (Helaas geen zin in een Cliffhanger en te wachten op de Rep en Roer van volgende maand…dus ik type door…).

Eindstand 2e ronde, GIA Light 1e !!, Lytse Bear 4e, Zusje weer 12e.  Beide races werden opgeteld en dat bracht de volgende uitslag: GIA Light 2e, Lytse Bear 3e, Zusje 10e. Dat is balen!! Dit is net niet genoeg!!

Dus het eindklassement kon opgemaakt worden. Na 2 jaar achter elkaar Nederlands Kampioen te zijn geweest eindigde GIA Light net naast het podium met een 4e plaats. Zusje op een hele mooie 8e plaats. Topprestatie, 2 Ruttense roeiploegen in de top 10 van Nederland.

In de Hoofdklasse, waar beide sloepen in uitkomen, GIA Light 2e en Zusje 8e. Dus GIA Light heeft in Muiden toch nog eventjes op het podium kunnen staan om deze 2e prijs in ontvangst te nemen.

We kunnen terugkijken op een heel mooi seizoen. Met roeisloepen die aan elkaar gewaagd zijn, zodat er elke wedstrijd een mooie, sportieve, onderlinge strijd is. En dat maakt het roeien ook leuk.

Groet,

GIA Light & Zusje

PS: Team Zusje heeft Robbie weer gespot in het IJsselmeer, of is dit Robbie II…. ( want hij zat toch van de zomer in de Ruttense vaart?)

Gepubliceerd op zondag 2 november 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />