rep en roer

oktober 2014

oktober 2014

drie op een rij

Zo, zo, de vuurdoop hebben we gehad. Drie weekenden achter elkaar een wedstrijd. Allereerst maar de verste weg, de Veerse meer race in Kortgene. Op tijd uit de veren voor de “oversteek” per auto. Maar o, o, het is niet leuk wakker worden, 10 minuten voor vertrektijd! Roeibroek nog niet in de droger gehad, boterhammen nog niet gesmeerd, zelfs geen tijd voor een frisse douche. Zit alles wel in de tas?? Zelfs geen tijd voor een kopje thee. Dan als een malle richting ’t verzamelpunt. Verward, verdwaasd, uitstappen. De overige roeisters zien al aan het gezicht dat er iets niet klopt. Dan teruggestuurd worden richting huis om alles toch te kunnen verzamelen. Gelukkig was er nog tijd, omdat deze auto niet de sloep hoefde mee te nemen. Met een vertraging van een half uur kon dan toch de reis aangevangen worden. .

Maar in Kortgene was er een polderderby. Con-collega Mare Australis uit Tollebeek en GIA Light moesten gelijktijdig starten. Dus vanaf de start als een malle aan de riemen hangen, om de eerste boei te ronden. GIA Light kwam daar als eerste bij. Maar Tollebeek dook gelijk in ’t zog (“onze kont”) om er vervolgens niet meer uit weg te gaan. Ze wilde er wel uit weg, maar eenmaal weg uit het zog redde ze het niet. Maar helaas kon GIA Light niet bij ze uitlopen, wat ze ook probeerden. Met een verschil van 5 seconden werd er gefinisht. Einduitslag algemeen klassement: Mare Australis, 4e, GIA Light 5e en Zusje 10e. Zij roeiden de 16,25 km in 2.11.23 uur. (GIA Light, 2.03.07).

De week erop. Slag om Makkum (15,2 km). En ja hoor, de organisatie had beide sloepen weer in dezelfde start staan. GIA Light was er gebrand op, want de week ervoor hadden ze ca. 50 seconden sneller moeten roeien om de 4e plaats te behalen. Dus weer vanaf het begin de beuk erin. De eerste kilometer ging het gelijk op. Maar op het open IJsselmeer (ons water!) kropen de Tollebeekse dames weer in onze kont. Niet weer dezelfde praktijken hè. Dit prikkelde de Ruttense dames en op aangeven van stuurman Marcel werd er korte krachtsexplosie ingezet. Dit was genoeg om een gat te slaan, zodat de Mare Australis het op eigen krachten moest doen. Het gat werd groter en groter, wat natuurlijk de bedoeling was om die ca. 50 seconden verschil te maken. En bij de prijsuitreiking bleek dat dit keer GIA Light 4e was en Mare Australis 5e. Zusje eindigde op een 12e plaats.

We strijden natuurlijk niet alleen tegen deze polderdames. Ook houden we de Lytse Bear een goede sloep uit Joure in de gaten. Het spreekwoordelijk gezegde zou kunnen zijn: “Waar twee polderploegen vechten om een been, daar loopt Joure er mee heen” . In de Hoofdklasse is Joure nl. een geduchte concurrent van de polderploegen. Joure wist namelijk in Kortgene en in Makkum een betere prestatie neer te zetten, zodat het in de Hoofdklasse ook een spannende strijd is geworden, het zit allemaal zo dicht op elkaar.

Langweer, 4 oktober, de 3e race op rij. Ook hier een gezonde strijd. Maar dat is even wennen, omdat het een smal stuk was bij de start/finish, ging er per minuut één sloep weg. Dus geen prikkel om direct voluit te starten. Zusje startte als 2e en heeft 3/4e van de wedstrijd op kop geroeid, nadat ze de nummer één al vlot gepasseerd waren. Weinig strijd, en onmogelijk om de snellere sloepen die hun op het laatste stuk inhaalden bij te houden.  GIA Light wist wat ze te doen stond. Inlopen op de voor hun gestarte Mare Australis en zo lang mogelijk voorblijven op de Lytse Bear. Missie 1 is gelukt, maar missie 2 op 15 seconde na net niet, bleek later in de einduitslag. De dames uit Joure eindigde op een 4e plaats en GIA Light op een 5e plaats algemeen. Zusje eindigde op een 9e plaats.

Nu hebben we alleen nog de afsluitende wedstrijd in Muiden op 1 november a.s. Het zal er allemaal om spannen wie 3e van Nederland wordt (nummers 1 en 2, is een strijd tussen een sloep uit Makkum en uit Sneek). Twee keer een rondje om Pampus. Van de ochtendrace zijn de uitslagen direct bekend, dus er zal nog wel wat gerekend worden voordat de middagrace van start gaat. Spannend hoor !!

Groet, GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op zondag 5 oktober 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />