rep en roer

september 2014

september 2014

Robbie op vakantie in Rutten

In de vakantieperiode zijn de sloepen aardig gevuld gebleven, zowel bij de wedstrijdteams als bij de recreanten. Deze laatste groep verlegd het stokje steeds verder. Lekker op tempo richting het bosje en steeds een boeitje verder. Een enthousiaste groep en zeer gemêleerd, de stuurman heeft er zijn handen vol aan.

De wedstrijdteams hebben ook weer het één en ander beleefd. Zo werd er een keertje uitgeweken door de roeisters van GIA Light naar de Ruttense vaart. Een mooie zomeravond, maar niemand die een cent op zak had, om een ijsje te scoren bij de benzinepomp.  Dan maar weer gauw terug naar Rutten om thuis een ijsje te eten. Bij het groene Kwadrant aangekomen staan er drie vrouwen naar het water te staren. En als we langs varen wordt de vraag gesteld of we ook een zeehond hebben gezien. Daar werd flink lacherig over gedaan en de ene kreet werd overstemd door de volgende opmerking, maar iets verder geroeid zien we toch echt de Zeehonden ambulance van Pieterburen staan. Oeps, het zal toch niet waar zijn dat Robbie door de sluis is gegaan ??

En we hadden toch een mooie, warme zomer. Er werd na de training pardoes in het water gesprongen door enkele roeisters. Even afkoelen. Maar ja, dan weer de sloep in. Met enig hijswerk van de stuurman werden de dames de sloep weer in gesleurd. Dan is het randje toch wel erg hoog.

Deze dames sprongen er vrijwillig in, maar bij een andere training viel er iemand tussen wal en schip. Als we weer bij de helling zijn, is het de taak van één van de dames om het touw te pakken en op de kant te springen. Maar het ging dus mis. Was het een beetje glad, was de oog – been coördinatie niet helemaal “je van het,… Jet”, we laten het maar in het midden, maar deze roeister had een nat pak.

Team Zusje werd tijdens een training ook aangesproken. Bij het warm roeien (veel geklets en elkaar even bijpraten) nog in de haven, vroeg een schipper of we uit konden kijken naar een stootwil, dat is zo’n ding dat je tussen de boten hangt, zodat de boel niet beschadigd. Door de harde wind was hij deze verloren en hij had zijn zeilboot nog maar net. We willen dat best wel doen, maar wat schuift dat ?? Hij had het eerst over een geldbedrag (in onze zin, veel te laag voor zo’n nieuw ding), maar goed we zouden uitkijken. Na de training komen we terug en zien we opeens een mooie zwarte stootwil liggen. Deze opgevist en op zoek naar de bewuste schipper. En ja, hoor gevonden en hij was reuze blij. Zijn vrouw zagen we nu ook en we maakten even een praatje. Met een fles Schippersbitter rijker gingen we richting de helling. Alleen gaat deze fles nu van feestje  naar feestje…

Begin juli hadden we een druk weekendje. Eerst  de jaarlijkse bbq en een dag later kregen we bezoek van een Italiaans roeiteam, U Dragun uit Camogli (www.udragun.it) wat van Sneek naar Rotterdam roeide in een speciale U dragon, waarmee ze op meerdere plekken van de wereld zijn geweest. Elke dag zo’n 25 km. Ze hadden al een “valse start” want ze mochten niet over het Prinses Margrietkanaal, dus binnendoor en met al die bruggen duurde en duurde het maar. En o ja, ze hadden nog een beste wind tegen. Dus in plaats van aankomst in Lemmer om 12.00 uur werd het 14.30 uur. We hebben ze tegemoet geroeid de beruchte sloepslok overhandigd. Samen met watersportvereniging de Zevenwolden uit Lemmer hebben we ze hartelijk ontvangen. De nacht brachten ze door in de loods van Johan Foekema en de volgende ochtend vertrokken ze weer richting Tollebeek.

In juli zijn we nog naar Bruinisse geweest. Die 19e juli was het net de warmste dag van het jaar. Dus het was aanpoten. We kregen de korte route voor de kiezen, ca. 10,5 km. Dus één lange sprint. Team GIA Light ging als een speer, team Zusje had wat meer last van de warmte en stuurman Eric had de natte handdoeken al klaar liggen. Maar over de uitslag hoeven we niet te klagen. GIA Light ging met de eerste plaats aan de haal en Zusje behaalde een mooie 5e plaats.

In september hebben we een drukke tijd qua wedstrijden. Er staan 3 wedstrijden op rij gepland. Allereerst op 20 september naar Kortgene, de week erop naar Makkum en 4 oktober naar Langweer. Dat wordt dus pittig. Weinig tijd om de blaartjes te laten helen.  Er zal rijkelijk met de vaseline gesmeerd worden.  In de volgende R&R editie doen we verslag.

Groet,

GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op maandag 22 september 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />