rep en roer

juli 2014

juli 2014

nieuwe bekers!

Rep en Roer juli – GIA Light  & Zusje

In de vorige editie van Rep en Roer hebben we het uitgebreid over de roeirace van Harlingen naar Terschelling gehad. Na deze uitslag was er toch wel commotie. Meerdere teams hadden hun twijfels over deze uitslag, dus er is om een herberekening gevraagd. En ja, na een maandje, was daar dan eindelijk de herziene versie.  De stroomberekeningen waren niet goed berekend. GIA Light eindigde hierdoor op een 5e plaats (was eerst 13e) en Zusje zakte van een 6e naar een 8e plaats. Ook de heren van de Razende Snol kwamen hierdoor opeens van een  9e op een 4e plaats. Al met al dus toch een topprestatie, maar ja, wel weer een beetje mosterd naar de maaltijd. We hadden graag daar op Terschelling deze prestaties gevierd en daar op het podium gestaan om de bekers in ontvangst te nemen.

Maar goed. Op naar de eerstvolgende wedstrijd voor het NK. Dit was de Kameleonrace in Terherne. Een mooie race (niet zoals de meeste races, een stuk heen en hetzelfde stuk weer terug) over de wateren rondom Terherne. Ruim 18 km lang. Beide sloepen waren niet helemaal compleet, maar gelukkig hadden we 2 ervaren gastroeisters, zodat er wel met volle sloepen gestart kon worden. Het was een gevarieerde race, met wind van alle kanten, zon en af en toe een wolkje.  Maar toch, halverwege de race twijfel. Er gingen 2 sloepen een “afslag” in, GIA Light volgde, maar stuurman Marcel gaf na 20 meter aan, keren!, we zitten niet goed. De 2 sloepen die al verder in dat stukje waren, werden teruggestuurd. Een hoop gemopper en frustratie. De adrenaline zat er goed in en na het “akkefietje” bleek dat we automatisch het slagtempo met 3 slagen per minuut hadden verhoogd. Zusje zat 75 meter achter de GIA Light en kon zien dat GIA Light niet goed zat en kon op goede koers verder gaan. Achteraf bleek dat die route wel op de routekaart stond, maar het mannetje in het bootje wat de sloepen had teruggestuurd was helemaal abuis. De wedstrijdorganisatie gaf dit toe en kende een tijdcompensatie toe aan de 3 sloepen, waaronder GIA Light.  Bij de prijsuitreiking kon GIA Light naar voren komen om de eerste prijs in de Hoofdklasse op te halen. Zusje werd in deze klasse 7e. In het algemeen klassement eindigde GIA Light op een 3e plaats en Zusje op een 13e plaats.

De eerstvolgende wedstrijd is in Bruinisse op 19 juli. Dan is er even zomerstop, wat betreft de wedstrijden. Er wordt wel gewoon getraind, want in September staan er 3 weekenden achter elkaar wedstrijden gepland.

De recreanten zijn ook al geruime tijd aan het roeien. Een enthousiaste groep. Er zijn er toch al zoveel, dat er wel eens uitgeweken wordt naar de GIA Light (kunnen er 2 meer roeien). En ze draaien de hand er niet voor om, om de sloep goed op de kar te duwen (als deze er al is opgetakeld), zodat ie mooi recht op de rolletjes ligt.

Fijne vakantie en tot in September.

Groet,

GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op dinsdag 22 juli 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />