rep en roer

mei 2014

mei 2014

HT-race 2014

Dit stukje wordt nu getypt met enkele blaartjes op de vingertoppen, hopelijk blijven de typefouten een beetje uit, want het is nu mogelijk om met één vinger 2 toetsen tegelijkertijd in te drukken. Ja, de reden van deze kleine kwetsuren is het roeien van de HT-race 2014. Maar eerst gaan we even terug naar de wedstrijd in Lemmer op 17 mei jl. Deze wedstrijd is de “opwarmer” voor de HT. En het was een beste opwarmer, met temperaturen van rond de 20 graden. De Ruttense roeiploegen waren natuurlijk van de partij. Aangezien GIA Light het water van de Brekken wel kon “dromen”, zo vaak was daar getraind, was het dus een pittige wedstrijd. Allereerst al de hoeveelheid kilometers, 22,8 km om precies te zijn en de zuigende blubber (ondiepte) en daarbij opgeteld de hoge temperatuur. Maar goed, niet klagen, maar dragen. Aangemoedigd door de vele supporters op de welbekende plaatsen (bij de start/finish en bij de brug in de Brekkenpolder en het pontje) konden de roeidames nog wat extra geven, maar na de finish was de pijp ook leeg. De roeitijden waren daarom ook langzamer dan die van vorig jaar. GIA Light finishte in een tijd van 2:56:58 uur en Zusje in 3:03:36 uur. Dit was toch nog goed voor respectievelijk een 3e en 8e plaats in het algemeen klassement.

 

En toen was het zomaar de vrijdag na Hemelvaart, de Koninginne-race der lage landen, de HT. Na de afgelasting van vorig jaar dit jaar de 40e editie. Wat zeer klein is begonnen, een wedstrijd tussen 2 sloepen, is uitgegroeid naar een enorm evenement met vandaag de dag 130 deelnemende roeisloepen. Prachtig!, een enorm deelnemersveld (inclusief alle 3 de Ruttense sloepen) met de vele volgboten. Dit jaar hadden we een grote volgboot en de daggasten (familie, vrienden, roeisters, en andere belangstellenden) konden genieten van het schouwspel onder ideale weersomstandigheden. Als je vanuit de haven van Harlingen het Wad op keek, was het een water een spiegeltje, maar oh, oh, oh, eb en vloed, stroming mee, stroming tegen het is er verraderlijk. De onderruggen van de deelnemers kregen het flink te verduren, door het “hotseknots-veld” (heen-en-weer-gooi-golven). Er werden op sommige plekken topsnelheden gehaald, maar in het Schuitegat kelderde de snelheden enorm door de tegenstroom, een lastig stuk, maar Terschelling was in zicht en daar staan de mensen op de dijk en op de kade iedereen luidruchtig binnen te halen, ook al zit je er helemaal doorheen, een fantastisch kippenvel moment.

 

En dan is het wachten op de prijsuitreiking op de zaterdagavond. Voor die tijd (vrijdagavond en zaterdag) andere teams treffen en de wedstrijd evalueren. Eventuele speculaties over de einduitslag, maar dat lijkt meer op speculaas, want het blijft een “broos koekie”. Er gonsde al wel een gerucht dat het dit keer een verrassende uitslag was. Dus op zaterdag op tijd de barbecue aangeslingerd om rond 20.00 uur in de feesttent aanwezig te zijn.

En ja, het was een verrassende uitslag, ook voor de GIA dames. Nog geen verrassingen voor de strijd om de winst wat al jaren gaat tussen de Terschellinger damessloepen. Na jaren een steevaste 1e plaats voor de Benwyvis ging dit jaar de winst naar de West Arvada.

Van de 35 deelnemende damessloepen eindigde Zusje op een verrassende, maar o zo mooie 6e plaats. Zij roeiden deze ca. 35 km in een tijd van 4 uur 39 minuten. Grote zus GIA Light had een tegenvallende eindklassering, een 13e plaats met een roeitijd van 4 uur en 36 minuten.

Oei, toen waren er in het GIA dames kamp opeens 2 soorten gezichten, de ene met een brede smile op het gezicht en een beker in de hand en de ander met een zuur gezichtje.. Maar gelukkig na een tijdje, dankzij de wijntjes en de biertjes, werden het allemaal blije gezichten en werd er een mooi feestje gebouwd.

Het “HT-tussendoortje” is weer geweest en we kunnen ons weer richten op de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is 28 juni, de Kameleonrace in Terherne.  Genoeg tijd om de handen en billen weer te laten herstellen.

 

Groet, GIA Light & Zusje

Wilma

 

Gepubliceerd op dinsdag 3 juni 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />