rep en roer

april 2014

april 2014

na huldiging weer lekker aan de bak!

Rep en Roer – mei – GIA Light & Zusje

De eerste wedstrijd is geroeid in Harlingen op 12 april jl. Een stuk door de haven en natuurlijk de eerste kennismaking van dit jaar met de Waddenzee. GIA Light en Zusje waren beide van de partij. GIA Light eindigde op een derde plaats in de hoofdklasse en Zusje op een zesde plaats. Ook zij roeien dit seizoen in de Hoofdklasse, nadat ze een verdiende 5e plaats tijdens het NK 2013 hebben behaald.

’s Avonds was er nog een roeifeestje in de kantine. De kersverse Nederlands Kampioenen 2013 en de heren, een mooie tweede plaats tijdens het NK 2013, werden gehuldigd en toegesproken. Er waren ook twee verrassende bezoekers. Omdat onze eigen Ruttense burgervader helaas verstek moest laten gaan, kwam de Burgemeester, dhr. Van der Werff, met zijn vrouw de dames en heren feliciteren en huldigen. De zeer korte rondrit door het dorp is op Koningsdag geweest. Gelukkig geen incidenten, alleen liep Anouk tijdens het fotograferen tegen een lantaarnpaal aan. Met een verontwaardigde blik bekeek ze het ding, en vroeg zich af, wie die paal daar zo plotseling had neergezet.

In April is er stevig doorgetraind. Alle wateren rondom Lemmer zijn bevaren. Met het oog op de wedstrijd van Lemmer, 17 mei a.s., wordt er wat vaker uitgeweken naar de Brekken. Om de helling eigenaren te “paaien” is er aardig gestrooid met chocolade paaseieren. Dus er kan wat vaker wildgeplast(?) worden…

Eind van deze maand staat de HT op het programma. De volgboot is mooi volgeboekt. Bij de daggasten kan er niemand meer bij. Mooi, dat we al weten dat er zoveel supporters meegaan. Als voorbereiding was het plan dat GIA Light en Zusje van Lemmer naar Urk gingen roeien. Zusje kreeg helaas de sloep niet vol, maar GIA Light is de uitdaging aangegaan. Een stuk van 26 km, gelukkig het windje mee en af en toe een lekker zonnetje. Vooraf een bakkie koffie en gaan met die banaan. De week ervoor gaf de stuurman aan dat pure chocola meehelpt aan een betere sportprestatie. Dus op vrijdag verorberde iedereen een stuk pure chocola. Er werd bij sommige getwijfeld of het wel puur was, maar dan volgde er gelijk een fotootje met de lege verpakking.  Men heeft aan 5 gram al genoeg, maar ja, als de reep eenmaal aangebroken is..

Maar goed, de etappe Lemmer – Urk.  Eigenlijk best wel een saai stuk met aan de ene kant alleen maar dijk en aan de andere kant alleen maar water. Maar het eerste stuk hadden we gezelschap van fietsers (dames Dijkveld Stol) en  bij de laatste 5 km stond Irma op de dijk te zwaaien. Op Urk aangekomen de sloep weer op de kar en met z’n allen richting een vistentje. Bij “de Jongens van de Fant” een heerlijk dood visje verorberd en als toetje kwam één van de eigenaren nog met een doos vol zalmslaatjes.  Hij was super trots dat Nederlands Kampioenen speciaal naar Urk waren geroeid om bij hem een visje te komen halen.

Stuurman Marcel heeft  tijdens deze training een nieuw speeltje uitgeprobeerd, een GPS apparaat, ach noem het maar een apparaatje, want het is zo klein. Dit kleine ding is omgedoopt tot “kleine Dries”, want onze jassensponsor Dries Schra van het alom bekende DMS heeft deze GPS cadeau gedaan. Dank je wel Dries, nu zullen we nooit uit koers geraken, want er zit zelfs nog een kompas op..

De recreanten trainen wekelijks op de Ruttense Vaart. Elke dinsdag staat Zusje op een oprit aan de “goudkust” van Rutten, ze wacht trouw totdat de “baas” uitgegeten is en haar tezamen met de recreanten te water laat bij de loswal, zo rond een uurtje of half 8. Deze enthousiaste groep dames kan nog wel wat versterking gebruiken. Belangstellenden (ook mannen) zijn van harte welkom. Meld je per mail aan bij ondergetekende: wilmaplomp@hetnet.nl.

Dus de eerstvolgende wedstrijd is 17 mei a.s. in Lemmer, op de Brekken. Voor de toeschouwers is deze race op diverse plaatsen (Brekkenpolder) prima te volgen. Start is rond 12.00 uur.

Groet,

GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op dinsdag 6 mei 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />