rep en roer

februari 2014

februari 2014

Vooruitblik op seizoen

Rep en Roer – GIA Light & Zusje februari 2014

Allereerst moet ik wat rechtzetten. In de vorige Rep en Roer schreef ik dat de HT op 30 juni zou zijn, maar dat is niet het geval, het is natuurlijk 30 mei, de vrijdag na Hemelvaart.

Afgelopen weekend zijn ook de wedstrijden genomineerd voor het NK bekend geworden.  We mogen dit jaar 2 x Zeeland bezoeken, voor de zomer Bruinisse en in september Kortgene. In Bruinisse valt deze wedstrijd tezamen met de Visserijdagen, de mosseldagen. Twee jaar terug hebben we ook deelgenomen aan deze wedstrijd. ’s Ochtends was het nog aardig rustig op het haventerrein, maar ’s middags na de wedstrijd stond en zat het zwart van de mensen en .. de schelpen. Wat een “vreet” festijn. Grote, zwarte koppen met schelpen op de afvalcontainers. Ik hou best wel van een mosseltje, maar deze massa ontnam me mijn eetlust…. Maar goed, we gaan het nog eens proberen..

Gelukkig blijven we ook wat in de “buurt”, er staan 5 wedstrijden in Friesland op de planning, nl. Harlingen, Terherne, Makkum, Langweer en op 17 mei onze “thuiswedstrijd” in Lemmer.

Voor de wedstrijdteams hebben we een tijdelijke stuurman gevonden. Marcel Hagen uit Lemmer roeit bij de GIA mannen, maar heeft op dit moment een blessure. Tot de tijd dat hij zelf weer mag roeien, helpt hij ons uit de brand. Ook de recreanten hebben een vaste stuurman. Benny Jensma, oud GIA-stuurman, gaat de kneepjes van het vak aan deze groep leren.

Er zijn nog 2 mannen die we even willen noemen. Derk Rozema heeft voor beide damessloepen nieuwe voetenbankjes gemaakt, makkelijk verstelbaar voor elke voet en beenlengte. Prachtig.          En als je Sjoerd Blom treft en hij heeft het over verschillende houtsoorten, dan heeft hij het over de nieuwe riemen die hij maakt voor de GIA Light. Na ca. 6 jaar heel hard roeien, hebben de roeisters de boel krom getrokken, en zelfs eentje dwars door midden, met hulp van een Amsterdams bruggetje.  “Is je land of riem krom, bel …. “

Tot volgende maand.

GIA Light & Zusje

Wilma

Gepubliceerd op zondag 9 februari 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456"><b>rep en roer</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />