Nieuws

Grachtenrace

Grachtenrace

GIA Light 5e, Zusje 10e

De roeisters van GIA Light en Zusje zijn op 10 oktober respectievelijk vijfde en tiende geworden in de Grachtenrace Amsterdam.

 

De Grachtenrace 2015 had een lengte van bijna 22 kilometer en startte dit jaar in de wateren rond het Olympisch Stadion in het zuiden van Amsterdam. Al vaker een vast punt op de route, maar nu ook evenemententerrein én start- en finishlocatie. Een prima keuze van de organisatie, zo hebben de deelnemers ervaren. De route werd vanaf het stadion tegen de klok in geroeid en bevatte alles wat de Amsterdamse Grachtenrace bijzonder maakt, de bochten en bruggen op de Amsterdamse grachten en ruimte voor de strijd op de langere stukken als Kostverlorenvaart en Schinkel. De wedstrijd had maar liefst 139 deelnemende sloepen en was voor de dames de laatste wedstrijd van het seizoen meetellend voor het NK.

 

Na eerst in de betrekkelijk ruime watergangen te hebben geroeid ging de wedstrijd naar de veel krappere grachten in het centrum van Amsterdam. Voor de stuurmannen was het een grote uitdaging om de sloepen met zo weinig mogelijk oponthoud onder de krappe bruggen door te sturen. GIA Light profiteerde al in het eerste gedeelte van een botsing tussen de Mare Australis uit Tollebeek en de Ladykiller van Terschelling die tijdelijk stil kwamen te liggen. Marcel Hagen, stuurman van de GIA Light  pareerde met zijn roeisters een inhaalpoging van de Mare Australis en GIA Light wist gedurende de wedstrijd de voorsprong te behouden en kwam in een roeitijd van 2:44:03 over de finish. De voorsprong bleek uiteindelijk te weinig om de Tollebekers in het klassement voor te blijven, GIA Light werd vijfde en is daarmee ook vijfde geworden in het NK-eindklassement. Zusje-stuurman Eric Bols toonde zich na afloop van de wedstrijd zeer tevreden over de geleverde prestatie van zijn roeisters: met de roeitijd van 2:50:08 hadden de roeisters namelijk de hoogste gemiddelde snelheid van het seizoen geroeid. Zusje werd tiende in Amsterdam en is achtste in het NK-eindklassement geworden.

Gepubliceerd op zondag 11 oktober 2015
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />