Nieuws

Felle strijd in Langweer

Felle strijd in Langweer

GIA teams in top 10

Tijdens de sloeproeiwedstrijd in Langweer waren alle drie teams van GIA Rutten vertegenwoordigd. Bij de dames werd GIA Light vijfde, Zusje negende en bij de heren werd de Razende Snol achtste.

Bij de dames konden tijdens de wedstrijd in Langweer verschuivingen in het klassement plaatsvinden en lag de lat dus hoog. GIA Light startte 1 minuut na de Mare Australis uit Tollebeek. Beide teams gingen direct volle bak in de riemen hangen, waardoor de snelheid in de eerste helft van de wedstrijd heel erg hoog lag. Halverwege de 15 kilometer lange race had GIA Light het gat met de Mare Australis gedicht en werden de Tollebekers gepasseerd. GIA Light werd vervolgens weer door  de Lytse Bear gepasseerd en de roeisters uit Rutten hadden de grootste moeite om de voorsprong van de Jouster roeisters niet te veel te laten oplopen, in het uiteindelijke resultaat had GIA Light ongeveer een halve minuut sneller moeten roeien om de Lytse Bear in het klassement voor te blijven. En daarmee bleef de stand in het klassement voor het Nederlands Kampioenschap ongewijzigd.  In de laatste NK-wedstrijd is er voor GIA Light nog een kleine kans op een derde plaats, de Lytse Bear heeft hiervoor de beste papieren. GIA’s Zusje startte als tweede en zij konden de sloep goed op snelheid houden. Zij werden pas in de laatste 5 kilometer door de andere deelnemers ingehaald. De  roeiers GIA’s Razende Snol hadden gedurende de zomerperiode minder getraind en waren dan ook met de roeitijd van 1:30:29 en achtste plek redelijk tevreden.

De laatste wedstrijd van het NK is voor de heren de Grachtenrace in Amsterdam op 11 oktober en voor de dames Muiden Pampus Muiden op 1 november.

Gepubliceerd op zondag 5 oktober 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />