Nieuws

GIA in de prijzen in Lemmer

GIA in de prijzen in Lemmer

Razende Snol 2e!

 

Op zaterdag 17 mei hebben de heren uit Rutten in de Razende Snol de tweede prijs en de dames in de GIA Light de derde prijs van het open Fries kampioenschap gewonnen. GIA's Zusje eindigde op een 8e plaats. 

 

De Roeirace Lemmer werd gehouden over de Groote Brekken en Brandemeer bij Lemmer en was voor  zowel de mannen van de GIA in De Razende Snol als de roeisters van de GIA Light en Zusje een thuiswedstrijd. Deze bijna  23 kilometer lange wedstrijd telde mee voor het Iepen Fryske Kampioenskip en telde voor de vrouwen ook nog mee voor het Nederlands Kampioenschap. 47 sloepen deden aan de wedstrijd mee. De organisatie is al sinds jaren in handen van De watersportvereniging ‘De Zevenwolden’ en ook dit jaar was de roeirace weer uitstekend georganiseerd.  De wedstrijdomstandigheden waren erg goed, al hadden alle deelnemers grote moeite met de Groote Brekken die tweemaal tegen de wind in geroeid moest worden. Vooral de laatste 5 kilometer werd hierdoor als loodzwaar ervaren. De meeste deelnemers roeiden hierdoor de wedstrijd dan ook langzamer dan vorig jaar.

 

De roeiers van De Razende Snol kwamen in een tijd van 2:23:40 over de finish, GIA Light in 2:56:58 en Zusje finishte in een roeitijd van 3:03:36. Lemmer is de laatste wedstrijd voor de ca 35 kilometer lange Harlingen Terschelling race die op vrijdag 30 mei wordt gehouden en geeft de roeiers en roeisters uit Rutten veel vertrouwen voor een goed resultaat.

Gepubliceerd op zondag 18 mei 2014
 
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb slide thumb slide thumb
  • slide thumb
<h1>giarutten.nl sitemap:</h1> <a href="http://giarutten.nl/home">home</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/teams">teams</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-light">Team GIA Light</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-zusje">Team GIA Zusje</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-razende-snol">Team GIA Razende Snol</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/team-gia-recreanten">Team GIA Recreanten</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/http://www.federatiesloeproeien.nl/uitslagen/">uitslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/verslagen">verslagen</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/links_1442_1442">links / sponsoren</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/foto-video">foto-video</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/rep-en-roer_1456">rep en roer</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/contact">contact</a><br /> -<a href="http://giarutten.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a><br /> <a href="http://giarutten.nl/nieuws"><b>Nieuws</b></a><br /> <a href="http://giarutten.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />